Zoveel kost de goedkoopste elektrische auto van ons land

Vergeet de Renault Twingo Electric, deze wagen van zustermerk Dacia is nu de goedkoopste EV die je bij ons kan kopen. De Dacia Spring zal zo'n 3.000 euro minder kosten dan de stadswagen van Renault.

Dacia Spring

Al voor 16.990 euro parkeer je deze elektrische Dacia  immers op je oprit. En de optielijst van de Spring, die zit poepsimpel in elkaar: er is één motorisatie, 45 pk sterk, en één accupakket van 27,4 kWh. De cijfers zijn daardoor niet bepaald impressionant: 0-100 km/u in meer dan 19 seconden, een topsnelheid van 125 km/u en een actieradius van 230 km, maar zijn vanafprijs is dat dus wel. Enkel voor de Renault Twingo Electric betaal je ook minder dan 20.000 euro, voor de volgende SUV in de ranglijst, de - weliswaar beter afgewerkte en grotere - MG ZS EV (die bovendien een grotere actieradius heeft) moet je meer dan 30.000 euro neertellen.  

Voor 1.000 euro extra kan je de Dacia Spring upgraden naar zijn tweede (en meteen ook hoogste) uitrustingsniveau: Comfort Plus. Die krijgt onder meer een 7 inch infotainmentscherm met touchscreen en smartphoneconnectiviteit, alsook een achteruitrijcamera en -radar en enkele oranje accenten aan binnen- en buitenkant. Het zou ons dan ook niet verbazen indien de duurste versie van de Dacia Spring ook de populairste wordt.

Bestellen vanaf 15 april

De optielijst is dan weer eerder beperkt, met metaalkleur (400 euro), een Flexicharge Mode2-laadkabel (200 euro) of een DC-lader van 7 tot 30 kW (250 euro). Daarnaast kan je ook een stalen reservewiel op de basisversie verkrijgen (standaard op Comfort Plus). Dat kost je 120 euro. Vanaf 15 april gaan de orderboeken open, de eerste leveringen van de wagen staan gepland voor het najaar. In tussentijd plant Dacia nog een promotour langs 5 grote Europese steden. Of die ook in ons land passeert, is nog niet bekend.