Ayrton Senna binnenkort op Netflix

In 2022 komt Netflix met een miniserie over de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna. Dat je als autosportfanaat goed zit bij Netflix werd al bewezen via de reeks Drive to Survive en de documentaire Fangio.

Ayrton Senna

Ayrton Senna, icoon in Formule 1-wereld

Vandaag bereikte ons het nieuws dat Netflix begonnen is met het filmen van een fictieserie die zich baseert op de carrière van de legendarische Braziliaanse F1-held. Het verhaal vangt aan in 1981, wanneer Ayrton Senna naar het Verenigd Koninkrijk verhuist om er zijn carrière uit de grond te stampen. Beginnen doet hij in het Formula Ford 1600-kampioenschap.

Nadien volgt een compleet overzicht van Ayrtons carrière. Een overzicht dat uiteraard eindigt op die ene fatale dag in mei 1994, wanneer de drievoudige wereldkampioen dodelijk verongelukte op het circuit van Imola.

De Netflix-reeks komt in 2022 uit. Het filmen gebeurt op een aantal beroemde locaties over de hele wereld gefilmd. Belangrijke locaties in het leven van Senna, zoals het huis van de familie Senna in Sao Paulo. “Het is heel speciaal dat we het verhaal gaan vertellen over hem, dat maar weinig mensen kennen. De familie Senna wil van dit project iets unieks en ongelooflijk moois maken”, zegt zijn zus, Vivianne Senna, in een persbericht dat Netflix de wereld instuurde naar aanleiding van de reeks.