Bestuurders van dit automerk hebben meer kans een psychopaat te zijn

Op het internet vind je de meest bevreemdende onderzoeken terug. Laatste in het rijtje is er één van het Britse Crap Car Comparison, dat wou weten welke automerken de meeste psychopaten onder hun bestuurders hebben...

Auto's

Zowat 2.000 bestuurders van allerlei automerken mochten een test van 36 vragen invullen die hen op de zogenaamde "schaal voor psychopathy" plaatsten. En wat blijkt? Als je in de file achter een BMW aanschuift, heb je het meeste kans om een psychopaat op de hielen te zitten. Bestuurders van dit merk scoorden immers 12,1 punten op 36 op de schaal. Ook bij Audi heb je een vrij reële kans iemand met psychopatische trekjes te zien, bestuurders van het merk met de vier ringen haalden een gemiddelde score van 11,7. Het derde podiumplekje wordt ingenomen door Fiat, dat met slechts 7 punten een heel stukje lager scoort.

Helemaal onderaan de rangschikking vinden we trouwens Skoda terug, met slechts 3,2 punten op de psychopaatschaal.

Elektrische psychopaten

Onze bron keek ook naar de aandrijflijn van de wagens en berekende de gemiddelde psychopaatscore in functie hiervan. En wat blijkt? Bestuurders van elektrische wagens hebben de meeste kans tot psychopatische trekjes. Zij scoorden gemiddeld 16 op 36, meer dan de gemiddelde BMW-bestuurder dus. Met andere woorden: je komt best niet te dicht in de buurt van bestuurders van een BMW iX3 of i4!

Tot slot zijn er nog wat trekjes die verraden of een bestuurder eerder psychopatische neigingen heeft: zo scoren mensen met een gouden wagen of een gepersonaliseerde nummerplaat hoger in de ranking. Ga je vandaag nog de baan op, dan ben je gewaarschuwd!

Psychopaten

Top 10 automerken met bestuurders met de meeste kans op psychopatische trekken.