De elektrische Porsche 411 kan zichzelf opladen: handig!

Geen beperkingen, geen regels. Het is de droom van elke autobouwer. Twee designers kregen ook die luxe en kwamen met deze spectaculaire 411 concept model op de proppen.

Porsche

Porsche Project 411: futuristisch concept

Het is het Italiaanse prototypebedrijf NCS dat de wagen ontwierp. Zijn naam? Project 411. De Italianen beweren zelfs dat de futuristische wagen “een nieuwe voertuigklasse inluidt, meer bepaald de luxueuze snelwegcruiser.”

Visueel is deze Project 411 geïnspireerd op de 911 Speedster. Maar ook elementen van andere sportwagens uit de jaren ’50 en ’60 zie je terug. Toch is de 411 ook futuristisch en wil hij klaar zijn voor een wereld waarin autonoom rijden is geperfectioneerd en waar krachtige wagens met een snelheid van meer dan 250 km/u over de snelweg kunnen sprinten. Een belangrijk punt voor NCS, want dat geeft de zakenmensen een alternatief voor vliegtuigreizen, een meer ecologisch ook aangezien de wagen elektrisch rijdt.

Zoals een botsauto

Hoe doet hij dat dan? Wel, de futuristische bolide kan ook onderweg worden opgeladen ... maar nog niet vandaag.  De designers hebben inductieve oplaadstroken bedacht die onder de wegen zijn gebouwd en die de auto van stroom voorzien terwijl hij in beweging is, maar vandaag de dag zijn onze wegen natuurlijk nog niet van deze technologie voorzien. Voordelen heeft ze wel, want dit zorgt ervoor dat de 411 een veel kleinere batterij nodig heeft. En dat komt zijn rijdynamiek alleen maar ten goede.

Ons doet het concept vooral denken aan de manier waarop botsauto’s op de kermis van elektriciteit worden voorzien, maar dan via de grond in plaats van via een net. Al kunnen we ons voorstellen de 411 heel wat meer kost dan een ritje op de kermis ...

Porsche-