De vijf mooiste momenten uit de Zoute Grand Prix

De Zoute Grand Prix is één van de jaarlijkse topmomenten voor de autosector. Classic cars en moderne GT’s, alles komt er samen in een hoogmis van pk’s en opgeblonken chrome. Ben je nog niet helemaal warmgelopen voor het evenement? Na het lezen van onze vijf topmomenten is dat zeker wel het geval! En hou HLN Drive zeker in de gaten, binnenkort geven we tickets weg voor het evenement.

Zoute Grand Prix

1. De mooiste wegen van het land en zeldzame oldtimers

Wat is er mooier dan knappe oldtimers door de mooiste wegen te zien rijden? Je kan de wagens spotten op de keuring, aan de start of natuurlijk te velden, in hun natuurlijke habitat. Wie neemt de mooiste foto van een oldtimer?

ZGP

2. Hypercars!

Wat was dat op de Zoute Concours d’Elegance? Een hele verzameling aan hypercars, samen goed voor enkele miljoenen euro’s, gewoon naast elkaar op het gras van de golfclub. Een Bugatti Cientodieci, een Pininfarina Battista, een Detomasso P72, een Dallara Stradale of de Belgische Krugger FD, allemaal in zeer gelimiteerde oplage gebouwd en toch samen.

ZGP Ferrari

3. Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

De jaarlijkse Zoute Sale by Bonhams zorgt voor veel zenuwachtigheid onder de deelnemers. Wie weet de meest begeerde wagens aan zijn collectie toe te voegen? Dat er een gefortuneerd publiek rondloopt op het Albertplein, blijkt uit het feit dat in 2019 bijna 10 miljoen werd uitgegeven aan zeldzame wagens. De topper? Een Ferrari 275 GTB Alloy Long-Nose die voor 2.875.000 euro werd verkocht, een absoluut record voor de veiling!

Aston Martin DB5

4. James Bond

In 2017 deed de Aston Martin DB5 van James Bond mee aan de Concours d’Elegance (let ook op de nummerplaat). De wagen is beter bekend als dé wagen van James Bond uit de kaskraker 'Goldfinger'. Q-snufjes zoals een draaibare nummerplaat en machinegeweer inbegrepen. En natuurlijk sleepte deze classic de titel ‘Best of Show’ in de wacht. De eigenaar dronk een wodka-Martini op de overwinning. Shaken, not stirred.

Lees ook: alle wagens waar James Bond mee rijdt in No Time to Die

5. Slalom en sprint van de GT’s

Wie sportwagens tot het uiterste wil drijven, moet naar een circuit gaan… of deelnemen aan de Zoute GT Tour, met onderweg enkele hindernisparcours op gesloten terrein, zoals een slalom of een sprint. Geniet hieronder van de video die AutoBuzz (één van de voorlopers van HLN Drive) in 2018 maakte.

Embed code