Deze tuner laat je bijbetalen... voor roestige onderdelen

De Land Rover Defender is op zich al een stoere wagen, maar het kan altijd beter, dachten ze bij het Nederlandse Heritage Customs. In samenwerking met Niels van Roij Design gaan ze resoluut voor een roest-look.

Land Rover Defender roest

De manier waarop de Nederlanders de wagens laten roesten, is simpel, maar efficiënt. Ze maken gebruik van een bindingstechnologie waarmee ze alle soorten materiaal kunnen spuiten op binnen- en buitenoppervlakten, zoals de side vents van deze Defender. Dat materiaal kan dan gaan roesten, waardoor je het stoere effect krijgt. Wil je een andere afwerking? Ook dat is geen probleem, want het laagje kan ook geschuurd, gepolijst of geborsteld worden.

Licht verroeste accenten op je SUV is natuurlijk cool, maar je wil niet dat heel je wagen uit elkaar roest. Ook daar is een oplossing voor: de corrosie kan op ieder gewenst moment gestopt worden door het metaal te sealen. Zo kan er geen lucht aan het materiaal en kunnen de onderdelen ook niet verder roesten. Hebben we hier - na de matte koetswerkonderdelen - een nieuwe rage te pakken?

 

Defender roest