Dit bedrijft bouwt je wagen om tot een boot

Op vliegende auto's is het nog even wachten, maar drijvende wagens - amfibievoertuigen - bestaan al enige tijd. Het bedrijf Floating Motors wil echter een stapje verder gaan en bouwt oldtimers om tot drijvende kunstwerkjes.

Floating Motors

Elektrisch en stijlvol

Op de foto hierboven zie je onder meer een Fiat 500 en een klassieke Mini (links) en een Dodge Charger gespoten in de kleuren van de General Lee uit de TV-serie The Dukes of Hazzard. Ze zijn allemaal gebouwd door Floating Motors, een joint venture tussen de Italiaanse ontwerper Pierpaolo Lazzarini en waterscooter bouwer Jet Capsule,. Floating Motors biedt een paar standaard modellen, waaronder een Jaguar E-Type, Porsche 550 Spyder en Mini Cooper, maar binnenkort komen er nieuwe modellen in het gamma.

De wagens reden allemaal ooit rond, het zijn dus geen achteraf gemaakte ontwerpen, eerder personenwagens die "waterwaardig" worden gemaakt. Elk vaartuig kan worden omgebouwd tot een catamaran met dubbele romp of tot een gewone boot en is uitgerust met een elektrische motor. Deze motoren variëren in vermogen, van een eenvoudige buitenboordmotor van 40 pk tot een opstelling met twee motoren die 270 paarden sterk is. Kiezen in functie van wat je wil doen, is de boodschap. Want elk model kan worden gebruikt voor ontspannen dagje varen op het meer, of als een originele prive-watertaxi. 

Floating Motors

Vanaf 22.000 dollar voor een catamaran

Voorlopig bestaan de wagens enkel nog als digitale schetsen, maar Floating Motors is echt van plan om deze bootjes te gaan produceren. Elk project is uiteraard uniek, maar op de website van het bedrijf lezen we dat een basis catamaranuitvoering van een wagen zo'n 22.000 dollar (omgerekend goed 20.000 euro) kost. Met de goedkoopste motor, uiteraard. Al moet je daar wellicht ook de aankoop van je "donorwagen" bijrekenen. Hoe dan ook, de mogelijkheden zijn gigantisch, zoals uit onderstaand filmpje blijkt. Welke klassieker zien jullie graag op het water dobberen?

Embed code