Eindelijk! Android Auto beschikbaar in België

Smartphoneconnectiviteit is één van de belangrijkste features van hedendaagse auto's. Toch konden we daar in België niet optimaal van profiteren. Tot nu.

Android Auto

Binnenkort wordt Android Auto immers beschikbaar in België. Android Auto is de tegenhanger van Apple Car Play en stelt gebruikers van een Android smartphone in staat om hun smartphone te koppelen aan het infotainmentscherm van hun auto. Op die manier kan je populaire apps zoals Waze of Spotify en de Google spraakassistent beschikbaar.

Voor het gebruik van Android Auto is een compatibele auto of infotainmentsysteem nodig. Ook moet de telefoon minimaal op besturingssysteem Android 6.0 draaien om de Android Auto-app te kunnen downloaden. Vanaf Android 10 is de app automatisch geïnstalleerd. De app is al langer te gebruiken in andere Europese landen, zoals Duitsland, Ierland en Frankrijk.

Wanneer de app officieel in België te downloaden is, weten we nog niet. Google, eigenaar van Android, bevestigt wel dat het programma tijdens de volgende weken wordt uitgerold.