Nissan: EV-bestuurders rijden verder dan benzine- en dieselrijders

Opvallend resultaat in een studie van Nissan bij 7.000 bestuurders: hoewel het kleinere rijbereik van elektrische wagens voor veel bestuurders een zorg is, rijden EV-bestuurders gemiddeld grotere afstanden dan de eigenaars van een auto met klassieke verbrandingsmotor.

Nissan LEAF

Deze gegevens zijn afkomstig uit een recent onderzoek van Nissan waarbij aan 7000 automobilisten uit heel Europa EV-gerelateerde vragen werden gesteld. 47% van de bestuurders van auto's met een verbrandingsmotor zegt dat het belangrijkste voordeel van een benzine- of dieselauto ten opzichte van een EV de grotere actieradius is. Bovendien zegt 58% van die bestuurders dat de geringe actieradius de grootste zorg is die zij hebben over EV's.

Opvallend is echter dat EV-bestuurders verder reizen dan benzine- en dieselrijders. Per jaar legt die laatste categorie gemiddeld 13.600 km af, maar EV-rijders rijden meer dan 14.200 km. Dit betekent dat EV-bestuurders, ondanks de bezorgdheid van automobilisten over de actieradius, verder reizen dan de mensen die met een auto met verbrandingsmotor rijden.

Vrij tevreden over laadinfrastructuur

De 7000 automobilisten werd ook gevraagd wat zij vonden van de huidige laadinfrastructuur. 69% van de EV-rijders is tevreden met de huidige laadinfrastructuur. Dit is vrij interessant aangezien 56% van de bestuurders die geen EV overwegen, vindt dat er niet genoeg oplaadpunten zijn.

Arnaud Charpentier (Region Vice President, Product Strategy and Pricing, Nissan Afrika, Europa, Indië, Midden-Oosten & Australië) benadrukt het belang van dit onderzoek: "Dit rapport herhaalt dat elektrisch rijden niet alleen een slimme optie is die goed is voor het milieu, maar ook een leuke, opwindende en handige keuze voor de eigenaars. Het is geen verrassing dat mensen met EV's meer rijden dan dan de eigenaars van auto's met verbrandingsmotoren. We zijn ervan overtuigd dat de mythes zullen verdwijnen en range anxiety binnenkort tot het verleden zal behoren naarmate elektrische auto's populairder worden."