BMW 2 Reeks Gran Coupé

De 2 Reeks Gran Coupé is een middelgrote coupé van de Duitse constructeur BMW. Hij is beschikbaar als benzine en diesel.

BMW 2 Reeks Gran Coupé voorkant
Embed code
BMW 2 Reeks Gran Coupé

Als je alle marktniches kan vullen, waarom zou je het dan niet doen? Dat moeten ze bij BMW gedacht hebben toen ze de 2-Reeks Gran Coupé ontworpen. Dat is de eerste vierdeurscoupé in het compacte gamma bij het merk, en hij volgt daarbij het voorbeeld van grotere broers 4- en 8-Reeks Gran Coupé.

De bedoeling is om met deze vierdeurs coupé een trendy, jong publiek aan te trekken dat wat meer dan gemiddeld kan en wil uitgeven en veel belang hecht aan technologie en looks.

De 2-Reeks Gran Coupé is lang en laag. Hij is 4,52 meter lang en maar 1,42 meter hoog. Zijn coupélijn komt tot uiting in de frameloze ruiten van de zijdeuren en het extreem gestileerde koetswerk. De voorzijde is herkenbaar en esthetisch geslaagd, maar over de achterzijde zijn de meningen verdeeld. De zeer brede achterlichten strekken zich uit van op de zijflanken tot bijna in het midden van de kofferklep en worden bovenaan verbonden door een glanzende zwarte strip. Een stijlkeuze die sommigen toejuichen maar die door anderen verguisd wordt.

BMW 2 Reeks Gran Coupé

Het interieur komt uit de 1-Reeks, de afwerking is goed en de gebruikte materialen voelen degelijk aan. Ook deze 2-Reeks Gran Coupé heeft voorwielaandrijving. Hij staat dan ook op het platform van de 1-Reeks met een dwarsgemonteerde motor. Binnenin is er daardoor voldoende ruimte voor vier volwassenen.

Hoewel hij als voorwielaandrijver niet meer de sportiviteit en levendigheid biedt van de modellen die op het vorige, achterwielaangedreven platform stonden, blijft dit wel een echte BMW, waar je een flinke dosis rijplezier vindt, met altijd een wat sportievere insteek dan gemiddeld. 

Foto's BMW 2 Reeks Gran Coupé

Pro en contra BMW 2 Reeks Gran Coupé

Voordelen

  • Uitrustingsmogelijkheden
  • Verbruik van de diesels
  • Levendige en nauwkeurige vooras

Nadelen

  • Controversiële achterzijde
  • Meerprijs t.o.v. 1-Reeks
  • Hoofdruimte achterin

Specificaties BMW 2 Reeks Gran Coupé

De BMW 2 Reeks Gran Coupé bestaat als benzine en diesel. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.526 x 1.774 x 1.420 114-145 g/km 430 liter 136-306 pk 4,9-6,3 l/100 km 30.250 euro
Diesel 4.526 x 1.774 x 1.420 99-119 g/km 430 liter 116-190 pk 3,8-4,5 l/100 km 34.100 euro