Dacia Sandero

De Sandero is een kleine hatchback van de Roemeense constructeur Dacia. Dacia Sandero is beschikbaar als benzine en met LPG-motor.

Dacia Sandero
Embed code
Dacia Sandero

Een Dacia? Die koop je toch alleen omdat hij goedkoop is? Wel, dat is niet langer meer het geval. De nieuwste Sandero blijft aantrekkelijk geprijsd, maar is qua connectiviteit ook mee met zijn tijd. Uiteraard is het materiaalgebruik wat je mag verwachten voor deze prijs, maar met Android Auto en Apple Car Play, een achteruitrijcamera, parkeersensoren en een knap infotainmentscherm op de optielijst kan de Sandero zeker wat zijn duurdere concurrenten ook kunnen.

Ook qua ruimte is de Sandero dik oké. De nieuwste generatie is wat langer (+3 cm), wat breder (+2 cm) en wat lager (-3 cm) geworden, waardoor hij nog altijd wendbaar is in de stad, maar toch voldoende plaats biedt voor vier inzittenden. En met 328 liter kofferruimte doet de stadswagen het ook in die categorie goed. Ook praktisch is dat je als optie een dubbele koffervloer kan bestellen. Als je die niet bestelt, moet je leven met een behoorlijk diepe koffer achter de dorpel om pakketten eruit te nemen of erin te zetten.

Dacia Sandero

De stad is trouwens duidelijk de biotoop van de Dacia Sandero, zeker op de snelwegen durven al eens wind- en rolgeluiden doordringen tot in de cabine. Tot slot geven we nog even mee dat de Sandero de dieselmotor vaarwel zegt. Wel is de stadswagen verkrijgbaar is met motor op LPG.

Foto's Dacia Sandero

Pro en contra Dacia Sandero

Voordelen

  • Ruimte
  • Infotainment
  • Prijs

Nadelen

  • Geen diesel meer
  • Windgeluiden

Specificaties Dacia Sandero

De Dacia Sandero bestaat als benzine en met motor op LPG. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.088 x 1.753 x 1.499 119-132 g/km 328 liter 67-101 pk 5,2-5,8 l/100 km 8.990 euro
LPG 4.088 x 1.753 x 1.499 108-109 g/km 328 liter 101 pk 7,0 l/100 km 12.690 euro