DS3 Crossback E-tense

De DS3 Crossback E-Tense is een kleine SUV van de Franse constructeur DS. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

DS3 Crossback e-tense voorkant
DS3 Crossback E-Tense

Vanuit technisch standpunt is die E-Tense niet meer, noch minder dan een doorslagje van de Peugeot e-208: zowel het onderhuidse e-CMP platform, de 50 kWh grote accu als de 136 pk sterke elektromotor zijn identiek, enkel het WLTP-gehomologeerde rijbereik van 320 kilometer blijft gezien de hogere gestalte (lichtjes) achter op dat van zijn Franse stalgenoot. De uitgesproken lijnen van de DS 3 Crossback polariseren, maar de compacte SUV vormt onmiskenbaar een eigenzinnig alternatief in een segment waar slechts enkelingen nog boven het maaiveld durven uitsteken. Vooral de verzonken deurgrepen (zien we daar een knipoogje naar Tesla?) en de gewelfde motorkap met chromen DS Wings bezorgen de Fransman een best wel apart en chic uiterlijk. Binnenin opteert DS voor diamantvormige accenten. Al heeft al dat moois wel zijn prijskaartje.

Je kan spijtig genoeg geen testrit reserveren met de DS3 Crossback E-tense, maar heb je al aan alternatieven zoals de Hyundai Kona EV of Kia e-Niro gedacht?

Specificaties DS3 Crossback E-tense

De DS3 Crossback E-tense is enkel beschikbaar met 100% elektrische motor.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.118 x 1.791 x 1.534 0 g/km 350 liter 136 pk 320 km 38.400 euro