Ford Fiesta

De Fiesta is een kleine hatchback van de Amerikaanse autobouwer Ford. Hij is beschikbaar als benzine.

Ford Fiesta voorkant
Ford Fiesta

Leer ze bij Ford niet hoe je een prima sturende auto moet maken. Ook de nieuwe Fiesta is een plezier om mee te rijden. Zowel in de stad als op de bochtige buitenwegen blijft de kleine Ford altijd stabiel en wendbaar. Ondanks dat lichtvoetige, speelse karakter, weet hij trouwens ook het comfort op niveau te houden en filtert hij oneffenheden zoals het hoort.

Binnenin kreeg de Fiesta een stevige update, waardoor hij weer helemaal mee is. De centrale tablet is handig in gebruik en grafisch in orde, enkele hardere plastics hadden we dan weer liever niet gezien. Ook de hoofdruimte voor de achterste passagiers is eerder beperkt. Net als die in de koffer, trouwens. Ook daar behoort de Fiesta niet tot de top van zijn categorie.

Ford Fiesta

Wat wel op punt staat, is de veiligheid. Ford heeft een heel arsenaal aan veiligheidstechnologie├źn in petto: een aanrijdingswaarschuwing met noodremhulp en voetgangerherkenning, een uitgebreide parkeerhulp, verkeersbordherkenning, een adaptieve snelheidsregelaar, dodehoekwaarschuwing, waarschuwing voor kruisend verkeer, vermoeidheidsherkenning en rijstrookassistentie. Een aantal daarvan vind je niet bij de concurrenten.

Bovendien pakt de Fiesta ook uit met een aantal Mild Hybride motoren. Hier wordt de verbrandingsmotor geholpen door een kleine elektromotor, wat een gunstig effect heeft op de verbruikscijfers.

Foto's Ford Fiesta

Voordelen

  • Rijgedrag
  • Mild hybride motoren
  • Veiligheidstechnologie

Nadelen

  • Hoofdruimte achteraan
  • Hardere plastics interieur
  • Kofferruimte

TCO Ford Fiesta

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Ford Fiesta

De Ford Fiesta bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motor Afmetingen in mm (LxBxH) C02 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.040 x 1.735 x 1.476 90-136 g/km 292 liter 75-200 pk 4,0-6,0 l/100 km 17.165 euro