Ford Mondeo 4deurs

De Ford Mondeo 4deurs is een middelgrote berline van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als hybride.

Ford Mondeo 4deurs voorkant
Ford Mondeo

De Mondeo is een model dat een lange geschiedenis met zich meedraagt. De eerste generatie dateert uit 1993 en volgde toen de Sierra op. Intussen is het model aan zijn vijfde generatie, en die kreeg begin 2019 een update. Vandaag is er alleen nog op de Titanium en Vignale-uitvoeringen een 4-deurs verkrijgbaar. Ford focust zich dan ook voornamelijk op een 5-deurs- en een breakuitvoering, bij ons Clipper genaamd. De modellen zien er stuk voor stuk elegant en sierlijk uit, al is het interieur niet meer hypermodern te noemen.

De nadruk ligt bij de huidige Mondeo-generatie vooral op de hybride uitvoering, die een tweeliter op benzine en een elektromotor gevoed door een 1,4 kW grote batterij laat samenwerken voor soepele prestaties en een lager verbruik. Andere benzineversies zijn niet meer verkrijgbaar. Als alternatief kan je opteren voor een Ecoblue-diesel van twee liter die naar keuze 120 pk (altijd met een handgeschakelde zesbak), 150 pk (met een handbak of een achttrapsautomaat) of 190 pk (met achttrapsautomaat) levert.

Ford Mondeo

Met de uitrustingsniveaus Trend, Titanium, ST-Line en het erg luxueuze Vignale biedt de Mondeo qua aankleding en afwerking voor elk wat wils, met alle mogelijke opties en voorzieningen waaronder standaard of als optie een massagefunctie, een elektrisch bediende stuurkolom, het Ford Sync 3-infotainmentsysteem en een automatische parkeerhulp of allerlei veiligheidsvoorzieningen zoals een adaptieve snelheidsregelaar met ‘stop & go’ en een systeem om frontale aanrijdingen te vermijden door automatisch te remmen.

Foto's Ford Mondeo 4deurs

Pro en contra Ford Mondeo 4deurs

Voordelen

  • Comfort en rijgemak
  • Uitgebalanceerd onderstel
  • Keuze uit drie koetswerkvormen

Nadelen

  • Geen benzinemotor meer
  • Stilaan ouder wordend model
  • Draaicirkel

Specificaties Ford Mondeo Hybride

De Ford Mondeo bestaat enkel als hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4.867 x 1.852 x 1.501 94-98 g/km 383 liter 187 pk 4,1-4,3 l/100 km 37.810 euro