Ford Mustang Cabrio

De Mustang Cabrio is een middelgrote cabrio van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als benzine.

Ford Mustang Cabrio
Ford Mustang Cabrio

Voor de echte liefhebber

De wereldberoemde Mustang is zonder enige twijfel de meest tot de verbeelding sprekende Ford. Toch werd hij pas in 2014 voor het eerst buiten de Verenigde Staten gecommercialiseerd.

Deze sportieve Ford combineert zijn iconische status en typische lijn met een tot de verbeelding sprekende atmosferische achtcilinder van vijf liter waar je in de cabrioletversie nog meer van geniet doordat die je toelaat om met de kap naar beneden te genieten van de unieke soundtrack van de achtcilinder.

De Mustang Convertible is naar keuze verkrijgbaar met een manuele zesbak of met Fords tientrapsautomaat en levert met 449 pk een enorme stal aan trappelende paarden die met 529 Nm ook serieus wat trekkracht leveren. Het meest verslavende kenmerk van de vijfliter zijn echter niet zijn pk’s maar wel zijn sound die in stille modus mooi discreet is maar in Sportmodus echt voor kippenvel zorgt.

Ford Mustang Cabrio

De afwerking en materiaalkeuze zijn niet van dezelfde kwaliteit als die van de Europese Fords, en ergonomisch zagen we ook al beter, maar waar vind je nog zo’n krachtbron, zo’n imago, zo veel sfeer en zo veel uitstraling voor minder dan 50.000 euro?

Op fiscaal- en op verbruiksvlak is de Mustang met zijn V8 geen evidente keuze, maar als je gepassioneerd bent door de American Way of Driving en de geneugten van een grote atmosferische motor wel weet te waarderen is dit mogelijk precies wat je nodig hebt.

Pro en contra Ford Mustang Cabrio

Voordelen

  • Imago en stijl
  • Schitterende sound
  • Zeer scherpe aankoopprijs

Nadelen

  • Fiscaal zwaar gestraft
  • Afwerking
  • Ergonomische details

Specificaties Ford Mustang Cabrio

De Ford Mustang Cabrio bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.784 x 1.916 x 1.394 273-284 g/km 332 liter 449 pk 12,5 l/100 km 53.150 euro