Ford Mustang Mach-E

De Mustang Mach-E is een middelgrote SUV van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Ford Mustang Mach-E voorkant
Embed code
Ford Mustang Mach-E

Bij de introductie van de Mustang Mach-E, Fords eerste volledig elektrische model dat niet van een bestaande auto werd afgeleid (zoals de elektrische Focus van een zevental jaar geleden), klonk wel wat kritiek van petrolheads die het “not done” vonden om de legendarische Mustang-naam te koppelen aan een elektrische auto. Die kritiek is begrijpelijk maar niet helemaal terecht, aangezien de Mach-E inderdaad designelementen van de wereldberoemde ponycar overneemt, zoals de drie verticale lichtstrips voor de achterlichten links en rechts en het (in dit geval niet-functionele) radiatorrooster geflankeerd door slanke ledlichten.

Binnenin is het modernisme troef. Het eenvoudige dashboard telt twee schermen waarvan het centrale, verticaal opgestelde aanraakexemplaar maar liefst 15,5 duim meet. De totale lengte van 4,7 meter en de wielbasis van 2,98 meter zorgen voor opmerkelijk veel binnenruimte. De koffer is met 402 liter minder omvangrijk dan die van de nochtans kleinere Puma, maar onder de motorkap is wel 100 liter extra ruimte voorzien.

Ford Mustang Mach-E

Er zijn momenteel twee versies van de Mustang Mach-E. De eerste heeft een batterij van 75,7 kWh, belooft een rijbereik van 450 kilometer, wordt op de achterwielen of op de vier wielen aangedreven (en ziet zijn rijbereik in dat geval krimpen tot 420 km) en ontwikkelt 258 pk. De versie met de grotere batterij van 98,8 kWh heeft 285 pk als achterwielaandrijver maar 337 pk als hij op de vier wielen wordt aangedreven. Met de grotere batterij ligt het rijbererik op 600 en 540 kilometer. Snelladen kan tot 150 kW. Later volgt nog de Mustang Mach-E GT die garant moet staan voor flitsende prestaties, met 465 elektrische pk’s, 830 Nm en twee elektromotoren en een 0 naar 100-sprint in amper 3,7 seconden.

Pro en contra Ford Mustang Mach-E

Voordelen

  • Interessante instapprijs
  • Plaatsaanbod
  • Snelladen tot 150 kW

Nadelen

  • Kofferruimte
  • Stugge ophanging
  • Niet zo sportief als een “echte” Mustang

TCO Ford Mustang Mach-E

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E bestaat enkel met een 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.713 x 1.881 x 1.624 0 g/km 502 liter 258-337 pk Vanaf 450 km 48.000 euro