Ford Puma

De Puma is een kleine SUV van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als benzine en diesel.

Ford Puma voorkant
Embed code
Ford Puma

De Ford Puma? Was dat geen kleine coupé? …

Inderdaad: de Ford Puma is helemaal terug en dat in een nieuw gedaante: een SUV. Hij staat op dezelfde basis als de Fiesta – en kan dus hetzelfde, uitstekende rijgedrag voorleggen – en neemt ook het interieur over uit de kleine stadswagen. Al heeft Ford zich wel de moeite getroost om de Puma van de nodige praktische troeven te voorzien. De versies met stoffen zetels beschikken bijvoorbeeld over afritsbare en dus ook afwasbare zetelhoezen, wat ons betreft een gouden zet om punten te scoren bij jonge gezinnen.

Ford Puma

Voor een familiewagen valt het plaatsaanbod achterin eerder gemiddeld te noemen, maar dat geldt allesbehalve voor het laadruim. We doelen daarmee niet eens op het puike volume (468 liter), maar vooral op de doordachte manier waarop de ingenieurs zijn omgegaan met die beschikbare ruimte. Zo is de flexibele hoedenplank bevestigd aan de binnenwand van de kofferklep, en schuilt er onder de verstelbare bodem ook nog eens een 80 liter grote MegaBox, waarmee de laadhoogte in één klap vergroot tot zowat 1,15 meter. Dankzij een waterdichte binnenkant en een bijkomende afvoer kan je er bovendien ook je vuile laarzen of je pas gekochte plant in kwijt.

Pro en contra Ford Puma

Voordelen

  • Rijkwaliteiten
  • Praktische details
  • Personalisatiemogelijkheden

Nadelen

  • Ruimte achterin
  • Geen verschuifbare achterbank
  • Rolgeluiden

TCO Ford Puma

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Ford Puma

De Ford Puma komt in twee verschillende varianten: diesel en benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Soort motor Afmetingen (LxBxH) Kofferinhoud Verbruik CO2 Vermogen Basisprijs
Benzine 4.186 x 1.805 x 1.537 468 liter 4,5-6,0 l/100 km 97-134 g/km 95-200 pk 20.900 euro
Diesel 4.186 x 1.805 x 1.537 468 liter 4,5-6,0 l/100 km 99-104 g/km 120 pk 23.800 euro