Ford Ranger

De Ranger is een pick-up van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als diesel.

Ford Ranger voorkant
Ford Ranger

Het segment van de pick-ups groeit jaar na jaar. Dat heeft natuurlijk deels te maken met het feit dat ze als licht bedrijfsvoertuig beschouwd worden en daardoor vrijgesteld zijn van BIV en kunnen genieten van een erg lage verkeersbelasting. De Vlaamse overheid wil hier komaf mee maken voor particulieren, en dat voordelige statuut enkel voorbehouden voor professionele gebruikers. Dat zou de aanbieders van pick-ups wel wat volume kunnen kosten, maar neemt niet weg dat de Ranger heel wat meer dan enkel fiscale troeven heeft.

Europa’s best verkochte pick-up combineert de uitrusting van een personenwagen met voorzieningen als verkeersbordherkenning, Lane Keeping Aid, parkeersensoren en dergelijke meer met een ruime cabine, een grote laadruimte en stevige terreincapaciteiten. Daarmee is het een valabel alternatief voor de grote SUV’s die vandaag zo populair zijn.

Ford Ranger

De Ranger is er als “Super Cabine” of als “Dubbele Cabine”. Het is vooral die laatste versie die zeer populair is, door de combinatie van vijf zitplaatsen én een ruime laadbak van 1.560 mm in de lengte én in de breedte. De motoren zijn tweeliter diesels, met één turbo (170 pk) of twee exemplaren (213 pk) en de aandrijving gebeurt natuurlijk op de vier wielen voor bovengemiddelde terreinprestaties. Ook als trekkend voertuig is de Ranger uiterst geschikt, aangezien alle modellen tot 3.500 kg mogen slepen.

De indrukwekkendste Ranger is ongetwijfeld de stoere “Raptor” die zijn 213 pk sterke diesel combineert met een opmerkelijk gespierde look en veel luxe aan boord. De Raptor is altijd uitgerust met een tientrapsautomaat, op de andere versies (XLT, Limited en Wildtrak) kan naast die automaat ook voor een manuele zesbak geopteerd worden.

Foto's Ford Ranger

Pro en contra Ford Ranger

Voordelen

  • Wegligging
  • Terreincapaciteiten
  • Sleepvermogen

Nadelen

  • Formaat
  • Beperkte beenruimte achterin
  • Onzekere fiscale toekomst voor particulieren

Specificaties Ford Ranger

De Ford Ranger bestaat enkel als diesel. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Diesel 5.354 x 1.860 x 1.815 184-248 g/km Laadbak 1.560 mm x 1.560 mm 200 pk 8,7 l/100 km 28.020 euro