Ford S-Max

De S-Max is een grote monovolume van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als diesel.

Ford S-Max voorkant
Ford S-Max

De monovolumes zijn al een tijdje weggedrukt door de alomtegenwoordige SUV’s, maar bij Ford houdt de S-Max dapper stand in de catalogus omdat er ook vandaag nog mensen zijn die een SUV maar niets vinden maar veel binnenruimte op prijs stellen. De eerste generatie van deze ruime gezinswagen werd in 2006 voorgesteld op het autosalon van Genève. Het huidige model behoort tot de tweede generatie en kwam in 2015 op de markt.

Van bij de lancering was het de bedoeling om met de S-Max een auto te hebben die de rijervaring van een berline combineert met het plaatsaanbod van een monovolume, en dat lukt best, want de S-Max rijdt niet als een “busje”, maar eerder als een grote break, en biedt ruim plaats aan vijf volwassenen met bagage. Indien nodig kunnen twee extra personen achterin plaatsnemen op twee extra uitklapbare stoelen.

Ford S-Max

Het motorengamma werd teruggebracht tot één tweeliter dieselkrachtbron die in een vermogensversie van 150 pk en eentje van 190 pk wordt aangeboden. Daarmee richt de S-Max zich vandaag duidelijk op veelrijders. De overbrenging gebeurt door een handgeschakelde zesbak of een achttrapsautomaat, en in combinatie met de krachtigste motor is ook een vierwielaangedreven versie verkrijgbaar.

Het gamma gaat van de Connected over de Titanium en de ST-Line tot de uiterst luxueuze en verfijnde Vignale-topversie.

Foto's Ford S-Max

Pro en contra Ford S-Max

Voordelen

  • Aangenaam rijgedrag
  • Ruim interieur
  • Moduleerbaarheid

Nadelen

  • Beperkte ruimte op derde rij
  • Wat complexe ergonomie
  • Alleen met dieselmotor

Specificaties Ford S-Max

De Ford S-Max bestaat enkel als diesel. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Diesel 4.796 x 1.916 x 1.658 130-151 g/km 700 liter 150-189 pk 4,9-5,7 l/100 km 33.450 euro