Ford Tourneo Connect

De Tourneo Connect is een middelgrote monovolume van de Amerikaanse constructeur Ford. Hij is beschikbaar als diesel.

Ford Tourneo Connect voorkant
Ford Tourneo Connect

Ben je niet zo’n fan van SUV’s of monovolumes en zoek je als gezinshoofd een praktische, ruime en betaalbare auto? Dan is de Tourneo Connect-bestelbreak misschien een goed idee. Deze van het lichte bedrijfsvoertuig afgeleide personenwagen is er als 4,42 meter lange Tourneo met vijf plaatsen en als Grand Tourneo van 4,82 meter en naar keuze vijf of zeven zitplaatsen. De tweede zetelrij is op beide modellen neerklapbaar (60/40), en ook de zetels op de derde rij in de 40 centimeter langere Grand Tourneo klappen weg om een vlakke laadvloer te creëren en een laadruimte van maar liefst 2.620 liter.

Als uiterst praktische gezinswagen beschikt de Tourneo Connect over twee zijdelingse schuifdeuren voor een makkelijke instap achterin en er zijn voldoende opbergvakken voor de spulletjes van de passagiers. Hij is standaard of als optie uitgerust met alle moderne rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen en is verkrijgbaar in vier verschillende uitrustingsniveaus (Ambiente, Trend, Titanium en Active).

Ford Tourneo Connect

De aandrijving gebeurt altijd door een 1.5 TDCi-diesel die verkrijgbaar is met 100 pk en 230 Nm of met 120 pk en 270 Nm. Beide versies zijn met alle uitrustingsniveaus combineerbaar en er is ook steeds de keuze uit een handgeschakelde zesbak of een achttrapsautomaat.

Foto's Ford Tourneo Connect

Pro en contra Ford Tourneo Connect

Voordelen

  • Ruim interieur
  • Dynamisch onderstel
  • Makkelijke instap door schuifdeuren

Nadelen

  • Matige prestaties
  • Afmetingen Grand Tourneo Connect
  • Wat verouderde ergonomie

Specificaties Ford Tourneo Connect

De Ford Tourneo Connect bestaat enkel als diesel. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Diesel 4.425 x 1.835 x 1.819 113-120 g/km 1.029 liter 100-120 pk 4,3-4,6 l/100 km 22.462 euro