Honda Civic

De Civic is een middelgrote hatchback van de Japanse constructeur Honda. Hij is beschikbaar als benzine en diesel.

Honda Civic voorkant
Embed code
Honda Civic

Sportieve Japanner

Bij Honda weten ze hoe ze goed rijdende auto’s in elkaar moeten schroeven. De Type R versie van de Civic, de krachtigste variant, verbeterde in 2017 bijvoorbeeld het ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s op de Nürburgring. En die kennis sijpelt ook door naar de ‘bravere’ varianten van de Civic. Want die rijdt zeer goed in balans: de commando’s van het stuur worden zeer goed doorgegeven aan de precieze vooras en het onderstel geeft geen krimp!

Maar deze Japanner is ook praktisch van aard. De nieuwe Civic deed een groeispurtje en dat is goed nieuws voor het ruimteaanbod, zowel voor- als achteraan. Ook de kofferruimte is best wel puik, met 519 liter. Toch verliest hij op praktisch vlak wat van zijn pluimen: de laaddrempel is aan de hoge kant en de laadvloer is niet vlak.

Honda Civic

Bovendien werkte Honda ook zijn technologische achterstand weg. Zo is de Civic uitgerust met rijstrookassistentie, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto, een adaptieve snelheidsregelaar, noodremhulp. Enkel het infotainmentsysteem ligt grafisch wat achter op de concurrentie.

Tot slot stippen we nog aan dat de Civic verkrijgbaar is als benzine en diesel. Die laatste versie is als stille, soepele krachtbron perfect voor onze Belgische snelwegen, terwijl de benzines voldoende peper bieden om alles uit zijn puike onderstel te halen.

Pro en contra Honda Civic

Voordelen

  • Stille, soepele diesel
  • Ruimteaanbod
  • Prima rijgedrag

Nadelen

  • Laaddrempel koffer
  • Beperkt optiebeleid
  • Infotainmentsysteem

Specificaties Honda Civic

De Honda Civic komt in twee verschillende varianten: diesel en benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Soort motor Afmetingen (LxBxH) Kofferinhoud Verbruik CO2 Vermogen Basisprijs
Benzine 4.518 x 1.799 x 1.434 519 liter 4,8-7,7 l/100 km 107-178 g/km 126-320 pk 22.470 euro
Diesel 4.518 x 1.799 x 1.434 519 liter 3,5 l/100 km 93 g/km 120 pk 23.695 euro

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!