Honda CR-V

De CR-V is een middelgrote SUV van de Japanse constructeur Honda. Hij is beschikbaar als benzine en hybride.

Honda CR-V voorkant
Embed code
Honda CR-V

Bij enkele plug-in hybrides werd het basisrecept al eens gebruikt, maar bij de gewone hybrides is het nieuw: de Honda CR-V Hybrid legt een knap concept voor de dag. Eentje waarbij de verbrandingsmotor niet geholpen wordt door een elektromotor (en soms puur elektrisch rijdt), maar een waarbij die laatste van stroom wordt voorzien door de benzinemotor, die als een soort generator werkt. Deze kan dan op optimale belasting draaien, waardoor hij minder verbruikt. Honda weet het hele systeem naadloos in elkaar te passen, zelden moet de verbrandingsmotor rechtstreeks de wielen aandrijven. Al produceert die dan wel een onprettig geluid.

Honda CR-V

Bovendien levert die combinatie in de praktijk ook winst op. Tijdens onze testrit op een gevarieerd parcours klokten we af op een verbruik van 5,5 l/100 km. Niet slecht voor een SUV! Bovendien wist Honda ook het onderstel van de CR-V goed aan te passen, zodat hij ondanks het extra gewicht van het hybride systeem altijd comfortabel voelt en rijdt.

Minpuntjes? Nu ja, door de batterijen en extra elektromotoren moest de optionele derde zitrij op de schop. En het puur elektrisch rijbereik van de CR-V is eerder beperkt. Maar niemand maalt daarom als je zijn verbruikscijfers ziet.

Foto's Honda CR-V

Pro en contra Honda CR-V

Voordelen

  • Vernieuwend hybrideconcept
  • Verbruik
  • Comfort

Nadelen

  • Geen zevenzitter
  • Klein elektrisch rijbereik
  • Geluid verbrandingsmotor

Specificaties Honda CR-V

De Honda CR-V bestaat als benzine en als hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4.600 x 1.855 x 1.679 120-126 g/km 497 liter 184 pk 5,3-5,5 l/100 km 35.705 euro
Benzine 4.600 x 1.855 x 1.679 143-162 g/km 561 liter 173-194 pk 6,3-7,1 l/100 km 31.140 euro

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!