Honda e

De e is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Honda. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor.

Honda e voorkant
Embed code
Honda e

Bijzonder is hij wel, de allereerste elektrische auto van Honda. De “e” is een knap gelijnde hatchback dat een knap retrodesign koppelt aan meer futuristische elementen. Het paradepaardje is dan ook het doorlopende scherm binnenin. De tellers en de functies van het infotainmentsysteem worden er uiteraard op weergeven, maar ook wat je door je spiegels zou moeten zien. De Honda e krijgt immers geen zijspiegels mee, maar camera’s op zijn flanken. Iets wat het rijbereik van de Japanner alleen maar ten goede komt.

Bovendien is hij erg praktisch ingericht, met heel wat opbergvakjes. Het ruimteaanbod is dan weer wat je kan verwachten van een kleine stadswagen. Enkel de koffer is vergeleken met de concurrentie eerder klein.

Honda e

Onderweg is de Honda e een fijne reisgezel. De achterwielaandrijving maakt hem bovendien extra vinnig, zeker in de stad. Het is geen sportwagen, maar wel een fijne, beweeglijke stadsauto, die ook op de snelweg erg stabiel blijft.

Knappe en mooie dingen hebben natuurlijk een prijs. Eentje die behoorlijk fors is (zowat 35.000 euro), zeker gezien zijn ietwat beperkte rijbereik ten opzichte van de concurrentie. Maar zoals we al zeiden, stijlvolle retro heeft zijn prijs en dat is iets – zeker als je naar bijvoorbeeld de Mini kijkt – waar de mensen voor lijken te willen betalen.

Foto's Honda e

Pro en contra Honda e

Voordelen

  • Uiterlijk
  • Dashboard met vele schermen
  • Praktisch ingericht

Nadelen

  • Hoge standaardprijs (maar wel compleet)
  • Geen Long Range versie
  • Kleine koffer

TCO Honda e

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Honda e

De Honda e bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Rijbereik Vanafprijs
Elektrisch 3.894 x 1.752 x 1.512 0 g/km 171 liter 136-154 pk Vanaf 222 km 34.500 euro

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!