Honda Jazz

De Jazz is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Honda. Hij is beschikbaar als hybride.

Honda Jazz Crosstar voorkant
Embed code
Honda Jazz

In een wagen die de dunne lijn tussen monovolume en hatchback bewandelt, is ruimte uiteraard zeer belangrijk. En dat is meteen de belangrijkste troef van de Honda Jazz. Door zijn hogere daklijn passen vier volwassenen moeiteloos in de Japanse SUV. En ook in de koffer is er voldoende ruimte. Standaard past er 298 liter in de bagageruimte, als je de achterbank neerklapt vergroot je die ruimte tot 1.199 liter en dat is ver boven het gemiddelde in deze categorie.

Nieuw aan de Jazz is dat hij voortaan enkel als hybride wordt geleverd. Eentje die gebruik maakt van hetzelfde systeem als de Honda CR-V, waarbij de verbrandingsmotor hoofdzakelijk als generator wordt gebruikt om de accu te voeden. En dat zorgt ervoor dat de Jazz puike verbruikscijfers neerzet. 5l/100 km is zeker bereikbaar. Nadeel van dit concept is wel dat het geluid van de motor niet echt prettig is wanneer hij onder belasting wel rechtstreeks de wielen aandrijft.

Honda Jazz

Aangezien SUV’s zo populair zijn, stippen we tot slot graag de Crosstar-variant van de Jazz aan. Deze extra aangeklede Jazz heeft een stoerder uiterlijk. Hij beschikt over een opgehoogd onderstel, een hogere zitpositie en waterafstotende bekleding, waardoor deze versie mensen met een actievere levensstijl moet aanspreken. Aan de buitenkant herken je de Crosstar aan zijn grille, zwarte elementen rond de wielkasten en dakrails. Bovendien rolt de SUV-achtige Jazz op specifieke 16 duimswielen en is hij te bestellen met een dak in een contrasterende zwarte kleur.

Pro en contra Honda Jazz

Voordelen

  • Ruimteaanbod
  • Crosstar variant
  • Verbruik

Nadelen

  • Motorgeluid onder belasting
  • Zicht schuin naar achter
  • Design eerder functioneel dan visueel

Specificaties Honda Jazz

De Honda Jazz bestaat enkel als hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4.040 x 1.690 x 1.530 82-89 g/km 304 liter 98 pk 3,6-3,9 l/100 km 21.800 euro

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!