Hyundai i10

De i10 is een kleine hatchback van Hyundai. Hij is beschikbaar als benzine.

Hyundai i10 voorkant
Hyundai i10

De kleinste stadswagens beginnen stilaan te verdwijnen, zeker wanneer ze niet elektrisch zijn. Hyundai durft toch tegen de stroom in te roeien en presenteerde in 2020 nog een nieuwe i10. Een uitgesproken nieuw design en uitgebreide uitrusting moeten hem relevant houden.

En dat lukt deze kleine Koreaan wonderwel. De nieuwe lichten, radiatorrooster en uitgesproken wielkasten geven hem een stoerder voorkomen dan zijn ietwat brave voorganger. Bovendien zorgde Hyundai ook voor een 40 mm langere wielbasis (de afstand tussen de voorste en de achterste wielen), wat de binnenruimte ten goede komt. En met 252 liter kofferruimte scoort hij ook in die categorie puik! Tot slot willen we ook zijn uitstekende geluidsdemping onderstrepen.

Hyundai i10

Zijn motoren scoren dan weer wat minder. 84 pk zet de sterkste i10 op de tabellen (sportievere N-versie niet meegeteld), waardoor je al flink mag gaan schakelen om mee te kunnen met het dagelijks verkeer, zeker op snel- en gewestwegen. Qua prijs scoort de i10 ook minder dan de concurrentie, al moeten we ook toegeven dat deze Zuid-Koreaan een meer dan uitgebreide standaarduitrusting kan voorleggen, dat compenseert. Tot slot geven we nog mee dat deze generatie i10 geen elektrische variant zal krijgen. Een gemiste kans, aangezien een kleine stadswagen uitermate geschikt is voor zo’n motor.

Foto's Hyundai i10

Plus en min

Voordelen

  • Mooie restyling
  • Uitgebreide uitrusting (gedeeltelijk optioneel)
  • Ruimteaanbod gezien zijn afmetingen

Nadelen

  • Bescheiden prestaties
  • Prijs
  • Geen elektrische versie

TCO Hyundai i10

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai i10

De Hyundai i10 bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 3.670 x 1.680 x 1.480 99-106 g/km 252 liter 67-100 pk 4,3-4,8 l/100 km 13.499 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai i10

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!