Hyundai i20

De i20 is een kleine hatchback van het Zuid-Koreaanse merk Hyundai. Hij is beschikbaar als benzine.

Hyundai i20
Embed code
Hyundai i20

Sinds dit jaar zit de Hyundai i20 helemaal in het nieuw. De Zuid-Koreaanse constructeur zelf spreekt van een nieuwe ‘Sensuous Sportiness’-vormtaal, een saus die de constructeur de komende jaren over het gros van zijn modellen wil gieten.

Zo is de nieuwe i20 verrassend genoeg een halve centimeter korter geworden dan zijn voorganger, terwijl de daklijn drie centimeter lager ligt. Ondanks die compactere verpakking groeit het koffervolume met 25 liter, in totaal raak je er voortaan 351 liter aan spullen in kwijt.

Hyundai i20

Binnenin zal de nieuwe i20 zal uitpakken met een digitaal instrumentarium van 10,25 inch, geflankeerd door een 8 inch groot aanraakscherm. Verder wordt het SmartSense-veiligheidspakket uitgebreid met een aantal nieuwe (en uit hogere segmenten afkomstige) functionaliteiten, waaronder een slimme cruise control die gebruik maakt van de navigatiegegevens om bijvoorbeeld te anticiperen op bochten, een actieve rijstrookassistent en een waarschuwingssysteem voor achteropkomend dwarsverkeer tijdens achterwaartse manoeuvres.

Ook onder de motorkap pakt de nieuwe i20 uit met een aanzienlijke surplus aan technologie, al is het wel vergeefs zoeken naar een 100 procent elektrische variant. Bovenaan het gamma staat de gekende 1.0 T-GDi-motor, die naar wens 100 pk of 120 pk levert. Voor het eerst kan deze krachtbron ook worden gekoppeld aan een mild hybrid-systeem met geïntegreerde starter/generator en een 48-voltbatterij (als optie op de 100 pk-versie, standaard op de krachtigste variant), waarmee het verbruik en de CO2-uitstoot zo’n 3 à 4 procent wordt gereduceerd.

Foto's Hyundai i20

Pro en contra Hyundai i20

Voordelen

  • Uitstekend ruimteaanbod
  • Knap design (vooral dankzij personalisatiemogelijkheden)
  • Veiligheidssystemen

Nadelen

  • Filtering van oneffenheden door het onderstel
  • Niet de meest dynamische wagen
  • Geen 100% elektrische variant

Specificaties Hyundai i20

De Hyundai i20 bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.040 x 1.775 x 1.450 115-122 g/km 352 liter 84-120 pk 5,1-5,2 l/100 km 16.499 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Hyundai i20

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!