Hyundai i30 Wagon

De i30 is een middelgrote break van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als benzine en als diesel.

Hyundai i30 Wagon voorkant
Hyundai i30 Wagon

De i40 Wagon werd geschrapt, maar in zijn kleine broertje ziet Hyundai nog wel brood. Hij staat in het Zuid-Koreaanse gamma naast zijn berline- (i30) en coupébroertje (i30 Fastback) en koos resoluut voor het pad van de milde hybrides.

Milde hybrides zijn verbrandingsmotoren die een kleine elektrische hulp krijgen, maar niet voldoende om de wagen volledig elektrisch te laten rijden. Ze zorgen daarentegen wel voor een soepele en discrete rijervaring, zeker in deze i30 Wagon. Bovendien biedt ook het rijgedrag een mooi compromis tussen comfort en efficiëntie. Dit geldt nog meer aan boord van de N-Line versies, modellen met sportievere accenten en herwerkt onderstel en besturing. Hyundai injecteert met andere woorden wat extra pit in haar gamma.

Hyundai i30

Binnenin staat het nieuwe semi-digitale dashboard in het teken van connectiviteit. Infotainment is compatibel met Apple Car Play en Android Auto, terwijl BlueLink-technologie u in staat stelt bepaalde functies op afstand te bedienen en u toegang geeft tot een heleboel real-time informatie, zoals de actuele verkeerssituatie, parkeeropties en brandstofprijzen.

Minpunten? Wel ja, het Lane Keeping systeem durft al eens een foutje maken, grotere mensen zullen klagen over de hoofdruimte en het interieur ziet er best sober en saai uit.

Foto's Hyundai i30 Wagon

Pro en contra Hyundai i30 Wagon

Voordelen

  • Soepele en discrete rijervaring
  • Geconnecteerd infotainmentsysteem
  • N-Line versie

Nadelen

  • Lane Keeping systeem maakt al eens een foutje
  • Hoofdruimte
  • Sober interieur

TCO Hyundai i30 Wagon

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai I30 Wagon

De Hyundai I30 Wagon komt in twee verschillende varianten: diesel en benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Soort motor Afmetingen in mm (LxBxH) Kofferinhoud Verbruik CO2 Vermogen Basisprijs
Benzine 4.585 x 1.795 x 1.465 602 liter 4,4-5,2 101-121 g/km 120-160 pk 22.949 euro
Diesel 4.585 x 1.795 x 1.465 602 liter 3,9-4,0 l/100 km 97-106 g/km 136 pk 29.949 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai i30 Wagon

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!