Hyundai Ioniq Electric

De Ioniq Electric is een middelgrote berline van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor.

Hyundai Ioniq voorkant
Hyundai Ioniq PHEV

Spannend ziet hij er niet uit, maar wat hij doet, doet de Hyundai Ioniq Electric gewoon goed. Rijden doet de elektrische auto fluisterstil. Hij laat nauwelijks wind- en rolgeluiden toe tot zijn ruime interieur. Bovendien is hij door zijn efficiënte motor en uitstekende luchtweerstandscoëfficiënt zeer zuinig. Enkel het beperkte zicht naar achter is een minpuntje op de rijbeleving.

De Hyundai Ioniq Electric krijgt sowieso een 7 inch digitaal instrumentenpaneel, maar optioneel kan je kiezen voor een 10,25 inch groot exemplaar met tal van moderne functies. Denk aan DAB radio, slimme navigatie, realtime verkeersinformatie, laadstations, snelheidscamera’s, weer, nabijgelegen parkeermogelijkheden, … Inzake vormgeving misschien niet het meest sexy exemplaar dat je kan vinden, op vlak van gebruiksvriendelijkheid is hij dat zeker wel.

Hyundai Ioniq Electric

Bovendien is de Ioniq mee met de nieuwste technologie op het vlak van smartphoneconnectiviteit. Zo kan je de wagen met je smartphone ontgrendelen, maar ook een opgezocht adres recht naar de auto sturen zodat de routeberekening al klaar is nog voor je instapt. Ook kunnen bestuurders via de app het interieur verwarmen of koelen voor ze instappen.

En zijn laadvermogen? Meer dan behoorlijk. Afhankelijk van het laadpunt moet je 30 uur (230V stopcontact), zes uur (7,2 kW Wallbox) of 53 minuten (100 kW DC snellader) voorzien.

Foto's Hyundai Ioniq Electric

Pro en contra Hyundai Ioniq

Voordelen

  • Rijbereik
  • Verbruik
  • One Pedal Driving

Nadelen

  • Prijs
  • Zakelijk design
  • Koffer

TCO Hyundai Ioniq Electric

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai Ioniq Electric

De Hyundai Ioniq Electric bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motor Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 447x182x147 0 g/km 455 liter 136 pk Vanaf 228 km 40.099 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Ioniq Electric

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd naar hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!