Hyundai Ioniq Hybrid

De Ioniq Hybrid is een middelgrote berline van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als hybride.

Hyundai Ioniq Hybrid
Hyundai Ioniq PHEV

Met een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische variant is de Hyundai Ioniq één van de weinige modellen die de drie meest bekende alternatieve motoren aanbiedt. Meer nog, binnen drie jaar wordt Ioniq het submerk voor volledig elektrische voertuigen van het Zuid-Koreaanse merk. Maar dat is voor later, vandaag telt enkel het heden.

Vorig jaar kreeg deze berline een facelift, die hem een aangepaste snoet opleverde, net als nieuwe led-lichten. Binnenin zien we een hertekende middenconsole, met een hoofdrol voor het 10,25 duim grote aanraakscherm van het geconnecteerde infotainmentsysteem. Terloops werd ook het ouderwetse pedaal voor de parkeerrem vervangen door een elektronisch systeem met een hendel op de middentunnel.

Hyundai Ioniq PHEV

Mooie vernieuwingen, maar het zicht naar achter werd niet aangepast. Dat is nochtans beperkt door de achterste stijlen en de kleine achterruit die nog eens in twee wordt gedeeld door de spoiler. Bovendien heeft hij daar geen ruitenwisser, iets wat je zeker 's ochtends mist - verse dauw op je wagen, weet je wel. 

Tot slot willen we nog meegeven dat de hybrides van Hyundai een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling krijgen. Dat legt het gemiddelde verbruik weliswaar fractioneel hoger, maar doet wonderen voor de rijbeleving: de versnellingsbak reageert alerter en het klassieke zeurderige “koffiemoleneffect” van de traploze versnellingsbak, de optie waar de meeste constructeurs voor kiezen, verdwijnt volledig. En dat komt het rijplezier ten goede, net als het lage zwaartepunt, gecreëerd door batterijen van de auto.

Foto's Hyundai Ioniq Hybrid

Pro en contra Hyundai Ioniq Hybrid

Voordelen

  • Verbruik
  • Versnellingsbak met dubbele koppeling
  • Vernieuwd interieur

Nadelen

  • Zakelijk design
  • Zicht naar achter
  • Geen achterruitenwisser

Specificaties Hyundai Ioniq Hybrid

De Hyundai Ioniq Hybrid bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybrid 447x182x145 83-85 g/km 563 liter 141 pk 3,6 l/100 km 26.749 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Ioniq PHEV

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Vraag dan zeker een testrit aan!