Hyundai Kona EV

De Kona EV is een kleine SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Kona EV
Embed code
Hyundai Kona EV

Gezien hun stedelijke roeping en hun relatief lage gewicht lenen kleine crossovers zich uitstekend voor elektrische aandrijftechnologie. Zeker wanneer ze ook nog eens met een stevige autonomie uitpakken. In zijn EV-gedaante komt de Kona in twee verschillende smaken: een basisversie met een batterij van 39,2 kWh en een rijbereik van 289 km, en een extra krachtige variant van 64 kWh die tot 449 km aan autonomie belooft.

In de praktijk blijven daar een kleine 400 km van over, wat nog altijd behoorlijk geruststellend is. Hyundai heeft z’n nek uitgestoken door de allereerste compacte SUV op stroom te lanceren, maar op technologisch vlak weten de Koreanen duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Hyundai Kona EV

Dat blijkt ook uit de aanwezigheid van het Display Audio-systeem, een head-up display en een HD-scherm waarop je de energiestromen en de status van de batterij in de gaten kan houden. Die batterij laat zich overigens voor 80 procent opladen in slechts 54 minuten… voor zover je een snellader ter beschikking hebt, tenminste. Met een Wallbox-thuislaadstation moet je eerder 6u rekenen voor de standaardbatterij, en zo’n 9u voor de Long Range-versie…

In het laatste geval krijg je wel 204 pk en 395 Nm aan instant koppel in ruil, genoeg om van 0 tot 100 km/u te sprinten in 7,6 seconden! Het maakt van deze Kona EV een stadsrakker met sportieve trekjes, zij het op zijn eigen, geruisloze en vooral groene manier. Tof, dat zeker… maar niet goedkoop in vergelijking met zijn benzine- en dieselbroertjes.

Foto's Hyundai Kona EV

Pro en contra Hyundai Kona EV

Voordelen

  • Prestaties
  • Looks
  • Verhouding prijs/autonomie

Nadelen

  • Prijs
  • Koffervolume
  • Ruimte op de achterbank

TCO Hyundai Kona EV

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai Kona EV

De Hyundai Kona EV bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motor Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 418x180x157 0 g/km 544 liter 136-204 pk Vanaf 289 km 38.999 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Kona EV

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd naar hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!