Hyundai Kona Hybrid

De Kona Hybrid is een kleine SUV van Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als hybride.

Kona Hybrid
Hyundai Kona

Naast een volledig elektrische variant en versies met verbrandingsmotoren is de Hyundai Kona ook te verkrijgen met een gulden middenweg, een hybrideversie. Deze is 141 pk sterk en biedt een koppel van 265 Nm. Hij is levendig maar niet echt prestatiegericht. Zijn dynamisme heeft hij trouwens ook te danken aan de verrassende keuze in versnellingsbak. Het is immers een exemplaar met dubbele koppeling en zes verhoudingen. Dat zorgt voor een kwieke respons die vergelijkbaar is met de traditionele aandrijving. En de stilte? Die is een mooie bonus!

Zijn looks zijn opvallend en personaliseerbaar, wat voor voor- en tegenstanders zorgt, en hij biedt meer dan voldoende technologie om je mee te amuseren: geventileerde zetels, een compleet infotainmentsysteem en een rits aan veiligheidstechnologieën. Velen zelfs standaard. Enkel het plaatsaanbod, met name op de achterbank en in de koffer, is net iets minder dan bij de toppers in deze categorie.

Hyundai Kona

Bovendien is de Kona Hybride er een die werkt in de praktijk. Dankzij zijn lage gewicht van 1370 kg zette hij een laag gemiddeld verbruik neer op ons testparcours. Daarmee zijn we ver van de gulzige en grote SUV’s waar sommige media tegen fulmineren. Bovendien deed hij dat zonder volledig elektrische modus. Al is dat laatste wel iets dat we graag op deze Zuid-Koreaan hadden gezien.

Foto's Hyundai Kona Hybrid

Pro en contra Hyundai Kona Hybrid

Voordelen

  • Personaliseerbaar
  • Verbruik
  • Standaarduitrusting

Nadelen

  • Minder sportief dan hij eruit ziet
  • Kofferruimte
  • Plaats op de achterbank

TCO Hyundai Kona Hybrid

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai Kona Hybrid

De Hyundai Kona Hybrid bestaat enkel als hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motor Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 416x180x156 90 g/km 361 liter 141 pk 3,9 l/100 km 27.519 euro
Ben je klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Kona

Ben je klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd naar hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!