Hyundai Nexo

De Nexo is een middelgrote SUV van het Zuid-Koreaanse merk Hyundai. Hij rijdt op waterstof en is dus 100% elektrisch.

Hyundai Nexo voorkant
Hyundai Nexo

De Nexo is één van de uniekere wagens in deze showroom. Samen met de Toyota Mirai is hij immers de enige die rijdt op … waterstof! Hoe doet hij dat? Wel, een elektromotor van 163 pk wordt aangedreven door een accu, die zelf verbonden is met een brandstofcel die de onder de vloer opgeslagen zuurstof en waterstof met elkaar in contact brengt. Deze chemische reactie, hydrolyse, produceert elektriciteit, en geeft alleen water vrij. Bovendien tank je waterstof in enkele minuten, daar waar het opladen van een batterij zelfs aan een snellader zeker een half uur kost.

Hyundai Nexo

Een ietwat futuristisch concept dus en Hyundai heeft er dan ook alles aan gedaan om de Nexo zo futuristisch mogelijk te stylen. Enkele voorbeelden? De spectaculaire lichtbalk vooraan, de wegklappende deurhendels en natuurlijk de middenconsole met zijn vele knopjes die recht uit een ruimteschip lijkt te komen. Al zorgen die vele knoppen er ook voor dat hij niet zo heel makkelijk te bedienen is.

Dat is dan ook het enige minpunt eens je in de Nexo zit. Je hebt immers veel comfort en ruimte aan boord en de wagen rijdt zoals een elektrische wagen hoort te rijden: vlot en soepel. Alleen: zijn prijskaartje is nogal fors (zowat 80.000 euro) … en ons land telt slechts enkele waterstofstations … Of hoe je ook iets te avant-gardistisch kan zijn.

Foto's Hyundai Nexo

Pro en contra Hyundai Nexo

Voordelen

  • Elektrisch rijden zonder te moeten opladen
  • Futuristisch design
  • Ruimte

Nadelen

  • Ergonomie middenconsole
  • Prijs
  • Nauwelijks waterstofstations in België

TCO Hyundai Nexo

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Hyundai Nexo

De Hyundai Nexo bestaat enkel met motor op waterstof. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Waterstof 4.670 x 1.860 x 1.630 0 g/km 461 liter 163 pk 0,95 kg/100 km 81.999 euro