Hyundai Santa Fe Hybrid

De Santa Fe is een grote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als hybride.

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe

Sinds dit jaar steekt de Hyundai Santa Fe in het nieuw. Zo krijgt de grote Zuid-Koreaanse SUV een nieuw platform. Dat nieuwe platform zorgt daarnaast voor een betere luchtgeleiding, een lager zwaartepunt, aangescherpte veiligheid en betere NVH-waarden. Bovendien maakt dat platform de Santa Fe klaar voor elektrificatie. Zo is er van deze kloeke SUV een hybride en een plug-in hybride variant.

In deze variant, de hybride, wordt het hart gevormd door een nieuwe 1.6 T-GDi-benzinemotor uit de Smartstream-familie. Die wordt gecombineerd met een elektromotor van 60 pk (44,2 kW) en een batterij van 1,49 kWh. Het gecombineerde vermogen bedraagt 230 pk en 350 Nm, en dat gaat via een zestrapsautomaat naar de voor- of de vier wielen.

Visueel springt vooral het nieuwe radiatorrooster in het oog, net als de doorgetrokken lichtstrip op de kofferklep. Binnenin profiteert de Santa Fe dan weer van nieuwe, zachtere materialen, een volledig nieuw ontwerp voor het dashboard en een draaiknop voor de terreinmodi.

Hyundai Santa Fe

Het opvallendste kenmerk binnenin, is de volgestouwde middenconsole met heel wat knopjes. Dat wil zeggen dat de Santa Fe uitgerust zal worden met heel wat comfortopties, maar de bediening ervan – zeker al rijdend – zal behoorlijk moeilijk worden.

Tot slot kan ook deze Hyundai Santa Fe op de snelweg zelfstandig rijden op niveau 2, dankzij een adaptieve cruisecontrole en een rijstrookassistent. Qua veiligheid is hij ook voorzien van allerhande aanrijdingswaarschuwingen en kan hij, net als zijn broertje de Kia Sorento, vooruit en achteruit rijden zonder dat je als chauffeur aan boord hoeft te zitten.

Foto's Hyundai Santa Fe

Pro en contra Hyundai Santa Fe

Voordelen

  • Knap uiterlijk
  • Ruimteaanbod (met tot zeven zitplaatsen)
  • Hybride en plug-in hybride versie

Nadelen

  • Overvolle middenconsole
  • Rijgedrag vooral op comfort gebaseerd
  • Geen benzineversie

Specificaties Hyundai Santa Fe Hybrid

De Hyundai Santa Fe Hybrid bestaat enkel als Hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride 4,785 x 1,900 x 1,685 N.N.B. 571 liter 230 pk N.N.B. N.N.B.
Klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Santa Fe

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!