Hyundai Tucson

De Tucson is een middelgrote SUV van het Zuid-Koreaanse merk Hyundai. Hij is beschikbaar als benzine en diesel.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson

Ook deze wagen is een beetje Belgisch. Hij werd immers ontworpen door onze landgenoot Luc Donckerwolke. En wat een knap staaltje design is de nieuwe Hyundai Tucson. Hij valt op met zijn prachtige, grote grille waar ook de lichtblokken in verwerkt zijn. Voorts vallen vooral de scherpe lijnen van het model op, alsook de diffusor en doorlopende lichtstreep op z’n kont.

Vanbinnen gaat het 10.25 inch touchscreen – ingewerkt in de boordplank, 8,25 inch op de basisversies – met de aandacht lopen. Het dient voor de weergave van de infotainment en daar zitten ook meteen alle knoppen in verwerkt. Eenzelfde grootte krijgt het scherm van de digitale tellerpartij, met personalisatiemogelijkheden.

Hyundai Tucson

Dat scherm kan je trouwens verbinden met je smartphone. Zo kan je via de BlueLink app je voertuig lokaliseren, van op afstand sluiten en openen of bepaalde parameters checken, zoals het brandstofniveau. Ook het instrumentenpaneel is trouwens 100% digitaal, zonder fysieke knoppen, en kan naar wens worden aangepast.

Deze Hyundai Tucson is trouwens voor het grootste gedeelte geëlektrificeerd. Zijn verbrandingsmotoren krijgen vaak mild hybride hulp, een klein elektrisch duwtje in de rug om het verbruik te drukken, zeg maar. Wie grotere ecologische aspiraties heeft, kan ook voor de oplaadbare hybride of plug-in hybride versie kiezen. Ook klassieke verbrandingsmotoren zijn er uiteraard, waarvan een aantal met mild-hybride hulp. Dat wil zeggen dat de verbrandingsmotor af en toe een elektrisch duwtje in de rug krijgt. Het zorgt voor een lager verbruik en een vlottere rijervaring.

Foto's Hyundai Tucson

Pro en contra Hyundai Tucson

Voordelen

  • Knap design
  • Mooi interieur

Nadelen

  • Dubbel touchscreen niet heel ergonomisch

Specificaties Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is beschikbaar als benzine en diesel. Wij hebben deze voor u opgelijst.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine N.N.B. 126-162 g/km 577 liter 150-180 pk 6,4-7,1 l/100 km 29.349 euro
Diesel N.N.B. 139-151 g/km 577 liter 115-136 pk 5,3-5,6 l/100 km 31.849 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Tucson

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!