Hyundai Tucson Hybrid

De Tucson Hybrid is een middelgrote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als hybride.

Hyundai Tucson
Embed code
Hyundai Tucson

Ook deze wagen is een beetje Belgisch. Hij werd immers ontworpen door onze landgenoot Luc Donckerwolke. En wat een knap staaltje design is de nieuwe Hyundai Tucson. Hij valt op met zijn prachtige, grote grille waar ook de lichtblokken in verwerkt zijn. Voorts vallen vooral de scherpe lijnen van het model op, alsook de diffusor en doorlopende lichtstreep op z’n kont.

Vanbinnen gaat het 10.25 inch scherm – ingewerkt in de boordplank, 8,25 inch op de basisversies – met de aandacht lopen. Het dient voor de weergave van de infotainment en daar zitten ook meteen alle knoppen in verwerkt. Eenzelfde grootte krijgt het scherm van de digitale tellerpartij, met personalisatiemogelijkheden.

Hyundai Tucson

Dat scherm kan je trouwens verbinden met je smartphone. Zo kan je via de BlueLink app je voertuig lokaliseren, van op afstand sluiten en openen of bepaalde parameters checken, zoals het brandstofniveau. Ook het instrumentenpaneel is trouwens 100% digitaal, zonder fysieke knoppen, en kan naar wens worden aangepast.

Voor het eerst werd de Tuscon trouwens ontwikkeld als oplaadbare hybride. De hybride versie bestaat uit een 1.6 liter T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) Smartstream motor en een 44,2 Kw elektromotor gevoed door een 1,49 kWh lithium-ion polymer batterij. Hij is gekoppeld aan een zestrapsautomaat en verkrijgbaar met twee- of vierwielaandrijving. Het systeem is het krachtigste in het motorenpalet van de nieuwe Tucson, met een gecombineerd vermogen van 230 pk en 350 Nm koppel, waardoor hij lage emissies mogelijk maakt, zonder te raken aan het rijplezier.

Foto's Hyundai Tucson Hybrid

Specificaties Hyundai Tucson Hybrid

De Hyundai Tucson Hybrid is enkel beschikbaar als hybride. Wij hebben deze voor u opgelijst.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Hybride N.N.B. 126-131 g/km 616 liter 230 pk 5,6-5,7 l/100 km 35.099 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Tucson

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!