Hyundai Tucson PHEV

De Tucson PHEV is een middelgrote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai. Hij is beschikbaar als plug-in hybride.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson PHEV

Ook deze wagen is een beetje Belgisch. Hij werd immers ontworpen door onze landgenoot Luc Donckerwolke. En wat een knap staaltje design is de nieuwe Hyundai Tucson. Hij valt op met zijn prachtige, grote grille waar ook de lichtblokken in verwerkt zijn. Voorts vallen vooral de scherpe lijnen van het model op, alsook de diffusor en doorlopende lichtstreep op z’n kont.

Vanbinnen gaat het 10.25 inch scherm – ingewerkt in de boordplank, 8,25 inch op de basisversies – met de aandacht lopen. Het dient voor de weergave van de infotainment en daar zitten ook meteen alle knoppen in verwerkt. Eenzelfde grootte krijgt het scherm van de digitale tellerpartij, met personalisatiemogelijkheden.

Hyundai Tucson

Deze versie, de plug-in hybride, is de meest ecologische en ook de meest krachtige Tucson. Op één batterijlading (13,8 kWh) kom je zowat 50 kilometer ver. Zijn vermogen haalt de Tucson uit een 1.6 T-GDi Smartstream, begeleid door een 67 kW sterke elektromotor. Beiden samen zorgen voor een koppel van 350 Nm. De wagen laadt in een goeie twee uur vollaadt met een 7,2 kW boordlader. De kracht van de elektromotor en benzinemotor wordt ook over de vier wielen verdeeld, dat komt dan weer het rijgedrag ten goede.

Foto's Hyundai Tucson PHEV

Klaar voor een eerste testrit?
Hyundai Tucson

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!