Jaguar I-Pace

De I-Pace is een middelgrote SUV van de Britse constructeur Jaguar. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Jaguar I-Pace voorkant
Embed code
Jaguar I-Pace

Als één van de eerste mainstream constructeurs bracht Jaguar een elektrische wagen uit. De I-Pace wordt vaak geroemd als auto, hij won niet voor niets de World Car of the Year Award bij zijn lancering, en daar zijn zo zijn redenen voor.

Jaguar wist uitstekend haar DNA over te planten in een elektrisch geheel. De I-Pace rijdt geweldig, nog beter dan de meeste Jags, door haar elektrische motor. Die zorgt voor pijlsnelle acceleraties in alle comfort en bovendien is ook het rijgedrag pico bello dankzij zijn lage zwaartepunt. De elektrische SUV rijdt meer dan aardig, zeker als je zijn best wel forse gewicht in rekening brengt. Op die vlakken scoort de Jaguar met andere woorden beter dan zijn concurrenten.

Jaguar I-Pace

Op puur elektrisch vlak doet de stekkerwagen het dan weer wat minder. Zo ligt zijn rijbereik in de praktijk wat lager dan de 470 km die hij afficheert en behoort hij qua laadtijden niet tot de top van het peloton. Al moet een nieuwe boordlader binnenkort beterschap in brengen wat betreft driefasig thuisladen.

Maar het knappe interieur van de Jaguar veel goed. De vele schermen springen uiteraard in het oog, waarbij het ene dient voor functies als radio en GPS, terwijl je met het andere de airco bedient. Al zullen je passagiers vooral blij zijn dat ook de ruimte op de achterbank meer dan degelijk is. Bovendien krijgt dat interieur binnenkort een update, waardoor de I-Pace qua connectiviteitstechnologie een stap vooruit zal zetten.

Foto's Jaguar I-Pace

Pro en contra Jaguar I-Pace

Voordelen

  • Knap design
  • Uitstekend rijgedrag
  • Ruim interieur

Nadelen

  • Hoog gewicht
  • Laadtijden
  • Zicht naar achter

TCO Jaguar I-Pace

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.682 x 1.895 x 1.566 0 g/km 577 liter 320-400 pk Vanaf 470 km 64.990 euro

Ben je benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan gerust een testrit in!