Kia e-Niro

De e-Niro is een middelgrote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Kia e-niro voorkant
Embed code
Kia e-Niro

Met zowel een hybride, een plug-in hybride als een 100% elektrische motor in de optielijst is de Kia Niro de voortrekker van de ecologische ambities van Kia. Dit vinden we van de volledig elektrische versie, de e-Niro.

Kia is er uitstekend in geslaagd om de e-Niro vorm te geven als een alledaagse wagen. Daar waar andere merken hun 100% elektrische modellen (te) graag voorzien van een exotische/futuristische vormgeving houdt deze Koreaan het gewoon tot wat appelblauwzeegroene accenten rondom. De gesloten grille zorgt een betere aerodynamica en is een logisch gevolg van het feit dat elektrische motoren geen (minder) koeling nodig hebben

Kia e-Niro

De elektrische e-Niro pronkt ook met een hoog reëel rijbereik en heeft een prijskaartje dat stilaan richting betaalbaar voor de bredere massa gaat. Negatief detail: hij laadt enkel monofasig. Ook de kofferruimte is net iets minder dan bij de concurrenten en we hebben al gemerkt dat de PHEV en hybridevariant van de Niro een nieuw instrumentenpaneel hebben kregen. Die hadden we graag ook in de elektrische variant gezien.

Foto's Kia e-Niro

Pro en contra Kia e-Niro

Voordelen

  • 7 jaar garantie
  • Sobere vormgeving
  • Mooi reëel rijbereik

Nadelen

  • Kofferruimte
  • Instrumentenpaneel van de hybride en PHEV oogt moderner

TCO Kia e-Niro

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Kia e-Niro

De Kia e-Niro bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.375 x 1.805 x 1.560 0 g/km 451 liter 136-204 pk Vanaf 312 km 39.040 euro