Kia e-Soul

De e-Soul is een kleine SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is beschikbaar met een 100% elektrische motor.

Kia Optima sw voorkant
Embed code
Kia Soul

Hij begon met enkel benzine- en dieselmotoren in zijn optielijst, maar vanaf heden gaat de Kia e-Soul enkel door het leven met een elektrische motor onder de kap. Wie door zijn aparte looks weet te kijken, vindt een opvallend leuke EV terug met een meer dan behoorlijke 205 pk in de versie met 64 kWh-batterij.

Bovendien combineert de e-Soul dat ook met een meer dan behoorlijk reëel rijbereik, iets wat we ook al in zijn broertje bij Kia, de e-Niro, merkten. Reken zeker op meer dan 350 km op één batterijlading, zeker geen slecht cijfer. Daarenboven heb je ook heel wat zit- en hoofdruimte in de elektrische e-Soul dankzij zijn “blokken-doos-bouwvorm”. Het koffervolume daarentegen valt wat tegen. Daarenboven kampt die met een nogal hoge tildrempel.

Kia Soul

Ook is hij in hetzelfde bedje ziek als de meeste Kia’s, met name dat van het eerder zakelijk interieur. Dat is gewoon minder frivool dan de buitenkant doet vermoeden, met zwarte kunststof die de boventoon voert. Gelukkig denk je daar niet aan eens je die 205 pk laat spreken of denkt aan de 7 jaar garantie die het merk biedt.

Foto's Kia e-Soul

Pro en contra Kia e-Soul

Voordelen

  • 7 jaar garantie
  • Rijbereik
  • Ruimteaanbod

Nadelen

  • Opvallend design
  • Koffervolume
  • Enkel monofasig laden

TCO Kia e-Soul

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Kia e-Soul

De Kia e-Soul bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.195 x 4.195 x 1.600 0 g/km 224 liter 204 pk Vanaf 452 km 41.590 euro