Kia EV6

De EV6 is een middelgrote SUV van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is enkel beschikbaar met 100% elektrische motor.

Kia EV6
Kia EV6

Met een filmpje waarin hij enkele supercars versloeg in een dragrace: de lancering van de Kia EV6 ging op zijn minst gezegd niet onopgemerkt voorbij. De wagen komt met een accu van 58 of 77 kWh en kan tot 510 km op een volle batterij afleggen. Vermogen? Tot 584 pk, je moet die supercars op de één of andere manier kunnen verslaan natuurlijk. Bovendien profiteert de wagen van een ruime wielbasis, wat de ruimte binnenin te goede komt (al is hij wat ons betreft net iets minder ruim dan de Hyundai Ioniq 5, die op hetzelfde platform ligt), en krijg je vooraan een zogenaamde "frunk", een extra koffer onder de motorkap. Handig om je laadkabels in op te bergen.

De ophanging is wel vrij stug en de koffer is niet de handigste voor grote voorwerpen. Hier en daar vinden we ook iets te veel harde plastics. Tot slot geven we mee dat de wagen Vehicle to Grid kan laden, waardoor hij als thuisbatterij kan dienen, en zelfs volgens Vehicle to Load. Zo kan je bijvoorbeeld je elektrische fiets of een andere wagen opladen via de Ioniq 5.

Specificaties Kia EV6

De Kia EV6 is enkel beschikbaar met 100% elektrische motor.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 4.695 x 1.890 x 1.550 0 g/km 520 liter 170-584 pk Tot 528 km 43.999 euro