Kia ProCeed

De ProCeed is een middelgrote break van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is beschikbaar als benzine en diesel.

Kia ProCeed voorkant
Embed code
Kia Proceed

Bij Kia had het designteam rond de Ceed nog wat extra tijd na het afwerken van de gewone Ceed en de Ceed SW. Het resultaat daarvan? Deze knap gelijnde ProCeed, een shooting brake die stijl aan praktisch gemak wil koppelen.

Alleen de motorkap en voorvleugels heeft deze ProCeed gemeenschappelijk met de Ceed, verder zijn alle andere koetswerkpanelen nieuw. De ProCeed valt dan ook meteen op met zijn opvallende daklijn, stevige bumpers en uitgesproken zijschorten. Achteraan springen dan weer de dubbele uitlaat, doorlopende led-strook en schuin aflopende achterruit in het oog.

Kia Proceed

Voor dat knappe design moet je uiteraard enkele opofferingen maken. Zo maakt die daklijn de hoofdruimte voor de achterste passagiers en het zicht naar achteren best wat moeilijker. En met 594 liter is de kofferruimte natuurlijk kleiner dan de 625 liter in de Ceed SW, maar ze is wel even praktisch ingericht.

Rijden doet de ProCeed zoals hij eruit ziet: hij kreeg stijvere veren en zachtere antirolstangen dan de gewone Ceed, waardoor de shooting brake een veelzijdig weggedrag aan de dag legt. Kia verscherpte de ophanging en het stuurgedrag, en dat werpt zijn vruchten af: de ProCeed gaat enthousiast en stabiel de bocht in. Alleen spijtig dat de plug-in hybride versie momenteel enkel beschikbaar is op de Ceed SW en de XCeed, die rijdt niet alleen leuk, maar is ook nog eens fiscaal bijzonder interessant.

Foto's Kia Proceed

Pro en contra Kia Proceed

Voordelen

  • 7 jaar garantie
  • Knap design
  • Rijgedrag

Nadelen

  • Hoofdruimte achterin
  • Minder praktisch dan een Ceed SW
  • Ontbreken van plug-in hybride versie

Specificaties Kia Proceed

De Kia Proceed bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.605 x 1.800 x 1.422 126-155 g/km 594 liter 120-204 pk 5,5-6,2 l/100 km 28.090 euro