Kia Rio

De Rio is een kleine hatchback van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is beschikbaar als benzine.

Kia Rio voorkant
Embed code
Kia Rio

Het segment van de kleinere stadswagens is er eentje waar vooral de Europeanen de plak zwaaien, zoals de Renault Clio en de Volkswagen Polo. Toch komen er uit Azië geduchte tegenstanders, zoals deze Kia Rio.

De Rio wil vooral zieltjes winnen met zijn uitstekend ruimteaanbod. Hij is een van de langste auto’s uit zijn segment, en dus een van de ruimste. Volwassenen kunnen perfect plaatsnemen op de achterbank, waar zelfs voor de grotere medemens voldoende hoofdruimte is. Met 325 liter is de koffer zeker niet te klein.

Kia Rio interieur

Het interieur daarentegen oogt, zoals in veel Kia’s, eerder zakelijk, met veel zwart en wat harde plastics. Je kan hier wel wat kleuraccenten aan toevoegen die dat euvel gedeeltelijk oplossen. De zwakste motor, de 1.2 MPI, is met zijn 84 pk dan weer net niet krachtig genoeg voor het snelwegverkeer, waar je ook hoort dat hij hoge toeren moet draaien om de Zuid-Koreaan op gang te houden. Bij de sterkere versies is dit veel minder het geval.

Die sterkere versies vallen trouwens op. Het zijn veelal verbrandingsmotoren van de mild hybride soort. Dat wil zeggen dat de Rio niet zelfstandig elektrisch kan rijden, maar dat de verbrandingsmotor wel af en toe een elektrisch duwtje in de rug krijgt. En dat heeft een gunstig effect op zijn verbruik.

Foto's Kia Rio

Pro en contra Kia Rio

Voordelen

  • 7 jaar garantie
  • Ruimteaanbod
  • Mild hybride versies

Nadelen

  • Sober interieur
  • Weinig personalisatiemogelijkheden
  • Motorgeluid zwakste versie

Specificaties Kia Rio Benzine

Afmetingen in mm (LxBxH)
4.065 x 1.725 x 1.450
C02
95-111 g/km
Kofferinhoud
300 liter
Vermogen
84-120 pk
Verbruik
4,1-4,9 l/100 km
Basisprijs
16.690 euro