Kia Stonic

De Stonic is een kleine SUV/crossover van de Zuid-Koreaanse constructeur Kia. Hij is beschikbaar als benzine.

Kia Stonic voorkant
Embed code
Kia Stonic

Wist je dat … de naam Stonic is afgeleid van de woorden Speedy en Tonic? Een sportwagen is deze kleine SUV/crossover allesbehalve, maar een lekkere, prikkelende verschijning kan je hem zeker noemen.

Dat is hij zeker door zijn verschijning: opvallende kleurtjes, personalisatiemogelijkheden zoals een contrasterend dak en vrolijke accenten: de Stonic is zo’n wagen die je meteen gezien hebt als hij voorbij rijdt. En al even enthousiast zijn de motoren van de Zuid-Koreaan: driecilinders die een blij roffelend geluid maken wanneer je het gaspedaal induwt, en dit zonder overdreven veel lawaai de cabine in te sturen. Zeker bij constante snelheid hoor je ze immers nauwelijks.

Kia Stonic

Daarnaast levert de Stonic ook mooie rijprestaties af. De compacte wagen rijdt fluks en gezwind de bocht in. De voorwielen reageren wel precies op je input, en de achterkant gehoorzaamt gewillig en stabiel. Alleen het stuur geeft iets te weinig vertrouwen en feedback om van een echt sportief karretje te spreken.

Het interieur oogt dan weer een wat soberder en zakelijker. Of je moet voor enkele contrastkleuren kiezen die de boel toch een beetje weten op te fleuren. Een echte domper is dat echter niet want de 7 jaar garantie die Kia standaard biedt in combinatie met de positieve punten van de Stonic zorgen voor een meer dan smakelijke cocktail.

Foto's Kia Stonic

Pro en contra Kia Stonic

Voordelen

  • 7 jaar garantie
  • Personalisatiemogelijkheden
  • Enthousiaste driecilinder

Nadelen

  • Zakelijk interieur
  • Kleine kofferruimte
  • Verbruik

Specificaties Kia Stonic

De Kia Stonic bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.140 x 1.760 x 1.505 94-116 g/km 332 liter 84-120 pk 4,1-5,2 l/100 km 19.390 euro