Mazda CX-3

De CX-3 is een kleine SUV van Mazda. Hij is beschikbaar als benzine.

Mazda CX-3 voorkant
Mazda CX-3

Scherpe lijnen, een duikende motorkap en een oplopende gordellijn: dit is Mazda’s KODO-design ten voeten uit. Zijn voorkomen doet zelfs eerder denken aan een verhoogde coupé dan aan een SUV. En hetzelfde kan gezegd worden over het interieur…

Hoewel de CX-3 met z’n binnenruimte en koffervolume geen records breekt binnen zijn segment, heeft de Japanner wel wat innerlijke troeven uit te spelen. Een gemillimeterde assemblage bijvoorbeeld, en materialen die qua look & feel op premiumniveau acteren. Daarbovenop strooit Mazda ook kwistig met technologie, zoals een head-up display, een systeem dat waakt over de alertheid van de bestuurder, een adaptieve cruise control en een Bose-geluidsinstallatie.

Mazda CX-3

De CX-3 oogt niet alleen verfijnd, hij overtuigt ook met zijn rijcomfort. Het stuur ligt goed in de hand, de rijpositie is ideaal en ook op ergonomisch vlak laat de CX-3 nauwelijks steken vallen. Mazda maakt er verder een erezaak van om een hechte band te smeden tussen mens en machine. De liefhebbers van ouderwets rijplezier kunnen er maar wel bij varen.

Vooral het onderstel van de CX-3, dat een uitstekende balans vindt tussen comfort en sportiviteit, verdient een eervolle vermelding. Ook de ijverige 2 liter-benzine doet hun duit in het zakje (geen diesel voor dit model), ook al is zijn longinhoud niet optimaal afgestemd op de fiscaliteit in Wallonië en Brussel …

Foto's Mazda CX-3

Pro en contra Mazda CX-3

Voordelen

  • Design
  • Rijkwaliteiten
  • Technologie

Nadelen

  • Ruimteaanbod
  • Atmosferische motoren (niet weggelegd voor iedereen)
  • Fiscaal afgestrafte cilinderinhoud in Brussel en Wallonië

TCO Mazda CX-3

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mazda CX-3

De Mazda CX-3 bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.275 x 1.765 x 1.535 121-136 g/km 350 liter 121 pk 5,3-6,0 l/100 km 22.490 euro
Benieuwd naar de prijs van deze wagen?
Mazda CX-3

Benieuwd naar de prijs van deze wagen?

Wil je weten hoeveel je droomwagen nu precies kost? Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan.