Mazda2

De Mazda2 is een kleine hatchback van de Japanse constructeur Mazda. Hij is beschikbaar als benzine.

Mazda2 voorkant

Subtiele retouches

De Mazda-designers hebben bepaalde elementen van de nieuwe Mazda2 vereenvoudigd of geëlimineerd om een indruk van breedte, stabiliteit en elegantie te creëren. De onderdelen van het koetswerk die onder het mes gingen, zijn de voor- en achterbumper, het radiatorrooster, de koplampen en de achterlichtblokken. In vergelijking met de vorige generatie oogt de lijn vloeiender en virieler. De nieuw ontworpen 16” lichtmetalen velgen met hoogglanslak zetten die look extra in de verf.

Een nieuwe lederen bekleding voor de zetels, de deuren en het dashboard, nieuwe kniesteunen en hertekende verluchtingsroosters. In het hertekende interieur voert discretie (nog altijd) de boventoon. Geen schreeuwerige kleuren noch designfratsen. Er zijn wel nieuwe – eerder neutrale – kleurencombinaties in functie van het uitrustingsniveau.

Wie een beetje vertrouwd is met het merk, weet dat ze bij Mazda niet graag half werk leveren als het gaat om rijgedrag. De verpersoonlijking daarvan is de MX-5, die qua fun-factor zijn gelijke niet kent. Zo veel rijplezier biedt de nieuwe Mazda2 niet, maar een verbeterde ophanging zorgt voor een kwiek en responsief rijgedrag. Al matcht het motorenaanbod en vooral de prestaties van die motoren spijtig genoeg zijn rijgedrag niet. Ook de nodige personalisatiemogelijkheden, toch belangrijk in dit segment, ontbreken.

Pro en contra Mazda2

Voordelen

  • Rijgedrag
  • Sober, maar mooi interieur
  • Geslaagd design

Nadelen

  • Beperkt motorenaanbod
  • Beperkte prestaties
  • Weinig personalisatiemogelijkeden

Foto's Mazda2

Specificaties Mazda2 benzine

Afmetingen in mm (LxBxH)
4.070 x 1.695 x 1.495
CO2
94-118 g/km
Kofferinhoud
280 liter
Vermogen
75-90 pk
Verbruik
4,1-5,2 l/100 km
Basisprijs
15.490 euro
Benieuwd naar de prijs van deze wagen?
Mazda2

Benieuwd naar de prijs van deze wagen?

Wil je weten hoeveel je droomwagen nu precies kost? Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan.