Mazda6 Wagon

De Mazda6 Wagon is een grote break van de Japanse constructeur Mazda. Hij is beschikbaar als benzine.

Mazda6 Wagon voorkant
Embed code
Mazda6 Sedan

Zo’n grote break om kilometers mee te malen, in het buitenland – en vooral buiten Europa – worden ze minder populair, maar, wij Belgen kunnen ze nog smaken. Bij dat soort wagens denk je vooral aan de Duitse merken, maar Mazda heeft een mooi alternatief in de showroom staan. Eentje met een knappe verhouding prijs-kwaliteit.

Hij rijdt niet sportief, daarvoor spelen zijn afmetingen iets te veel in zijn nadeel, maar comfortabel en efficiënt is de Mazda6 Wagon wel. De Japanse autobouwer pakte de ophanging en stuurinrichting aan zodat deze 6 vloeiender, stabieler en preciezer reageert. En dat werpt zijn vruchten af. Enkel de automatische versnellingsbak durft af en toe een steekje te laten vallen.

Mazda6 Wagon

Bij de uitrusting laat Mazda dan weer geen steken vallen. De Mazda6 komt al redelijk compleet: achteruitkijkcamera, getinte ramen, adaptieve cruisecontrole, duo-zone airco, head-updisplay, navigatie op 8-duims scherm, DAB-radio, verkeersbord- & blindehoekherkenning, allemaal staat het standaard op de auto.

Het enige wat niet echt zo toegankelijk is aan de Mazda6 Wagon, is zijn motorenaanbod. Mazda zweert immers bij atmosferische motoren, zonder turbo, en dat rijdt anders dan de meeste wagens die we vandaag kennen. Je moet de motor immers op toeren laten komen voor hij het beste van zichzelf geeft. Dat betekent dus ook regelmatig terugschakelen om in te halen. Ook een plug-in hybride versie, toch niet onbelangrijk op de markt van de bedrijfswagens, had hem niet misstaan, net als de diesels, die vanaf 2021 geschrapt worden.

Foto's Mazda6 Wagon

Pro en contra Mazda6 Wagon

Voordelen

  • Rijgedrag
  • Verhouding prijs-kwaliteit
  • Standaarduitrusting

Nadelen

  • Geen plug-in hybride versie
  • Automatische versnellingsbak
  • Motorenaanbod

TCO Mazda6 Wagon

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mazda6 Wagon

De Mazda6 Wagon bestaat enkel als benzine. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 4.805 x 1.840 x 1.480 142-156 g/km 522 liter 145-194 pk 6,3-6,8 l/100 km 32.390 euro
Benieuwd naar de prijs van deze wagen?
Mazda6 Wagon

Benieuwd naar de prijs van deze wagen?

Wil je weten hoeveel je droomwagen nu precies kost? Vraag via de knop hieronder een vrijblijvende offerte aan.