Mercedes-Benz EQC

De EQC is een middelgrote SUV van de Duitse constructeur Mercedes-Benz. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Mercedes-Benz EQC voorkant
Embed code
18C0623_023.jpg

Mercedes-Benz rolt de volgende jaren een waar elektrisch offensief uit, maar de eerste prediker van deze aandrijfvorm was deze EQC. Een knap gelijnde, middelgrote SUV die hoofden doet draaien dankzij zijn doorlopende lichtstrips voor- en achteraan en knappe koperkleurige details. Bovendien mag deze jongen onder de motorkap dan wel de toekomst prediken, achter het stuur blijft hij zijn stamboom trouw.

Zo rijdt de EQC even comfortabel als een echte Mercedes. Niet alleen dankzij de zachte ophanging, ook de prinsheerlijke zetels en geruisloze manier van voortbewegen zorgen voor een aangenaam, luxueus gevoel achter het stuur en de 400 paarden van de Duitser houd je makkelijk in het gareel. Echt zoals een Mercedes hoort te zijn en dit ondanks het toch wel hoge gewicht van de stekkerwagen (2,5 ton).

19C0391_016

Bij een echt vlotte rijstijl slinkt de autonomie uiteraard. Aan de laadpaal mag de Mercedes EQC dan niet uitblinken, maar met 260 km, het laagste wat wij in de praktijk haalden, heb je nog altijd meer dan genoeg rijbereik wanneer je je wagen voor het dagdagelijks verkeer gebruik. Laadstress blijft dus meestal achterwege, zeker als je wegdroomt in dat uitstekend afgewerkt interieur.

Foto's Mercedes-Benz EQC

Pro en contra Mercedes-Benz EQC

Voordelen

  • Knap design
  • Comfortabel rijgedrag
  • Afwerkingskwaliteit

Nadelen

  • Hoog gewicht (2,5 ton)
  • Autonomie
  • Oplaadtijd

TCO Mercedes-Benz EQC

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mercedes-Benz EQC

De Mercedes-Benz EQC bestaat enkel met 100% elektrische motor. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 476x188x162 0 g/km 500 liter 408 pk Vanaf 414 km 74.899 euro
Klaar voor een eerste testrit?
19C0334_012.jpg

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!