Mercedes-Benz EQS

De Mercedes-Benz EQS is een grote berline van de Duitse constructeur Mercedes-Benz. Hij is beschikbaar met 100% elektrische motor.

Mercedes-Benz EQS
Mercedes-Benz EQS

Ook het vlaggenschip van Mercedes, de S-Klasse, ontsnapt niet aan een elektrische behandeling. Al is deze EQS geen doorslagje van de beroemde limousine van het Duitse merk. In tegenstelling tot de S-Klasse beschikt deze EQS immers over een zogenaamd hyperscreen. Maar liefst 141 cm, zo breed is het infotainmentsysteem van de nieuwe EQS, dat over verschillende schermen loopt. Van een digitale tellerpartij over het centrale scherm tot een extra exemplaar voor de voorste passagier.

Op rijtechnisch vlak trekt de EQS goed zijn plan, met fabelachtige acceleraties. Vooral bij het remmen en af en toe in de bochten laat zijn lengte (5m21) en vooral gewicht (zowat 2,5 ton) zich wat voelen. Zo leunt hij niet bepaald naar binnen in de bocht, al is van overhellen ook geen sprake. Deze Mercedes blijft immers constant over het comfort van de inzittenden waken, ook in sportstand en ook op de slechte straten en kasseistroken die we tijdens onze testrit voorgeschoteld kregen. Ten allen tijde die waardige, comfortabele limousine dus, de ideale elektrische reïncarnatie van de S-Klasse... spijtig genoeg ook qua prijs! Binnenkort krijgt de EQS trouwens een sportieve AMG-versie met maar liefst 761 pk.

Specificaties Mercedes EQS

De Mercedes EQS is enkel beschikbaar met 100% elektrische motor.

Motorisatie Afmetingen in mm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Autonomie Basisprijs
Elektrisch 5.216 x 1.926 x 1.512 0 g/km 610 liter 333-523 pk Tot 770 km 117.854 euro