Mercedes-Benz A-Klasse

De A-Klasse is een middelgrote hatchback van de Duitse constructeur Mercedes-Benz. Hij is beschikbaar als benzine, diesel en plug-in hybride.

Mercedes A Klasse voorkant
Embed code
Mercedes-Benz A-Klasse

Qua eyecatcher kan het wel tellen: bij de lancering van de nieuwe A-Klasse enkele jaren geleden pakte Mercedes groots uit door het interieur van haar luxueuze limousine, de S-Klasse, prompt over te planten in haar kleinste wagen. De twee naast elkaar opgestelde schermen zijn dan ook het paradepaardje van deze A-Klasse, al valt uit praktisch oogpunt vooral de extra interieurruimte op. Hoe dan ook, qua interieur en afwerkingsgraad behoort deze kleine Mercedes tot de top in zijn klasse.

Een comfortabele binnenkant dus, en zo rijdt de A-Klasse ook. Al kan hij zeker ook sportief zijn als je de juiste opties aanvinkt. Enige minpuntjes op het rijgedrag zijn de automatische versnellingsbak, die af en toe durft twijfelen, en de lawaaierige plug-in hybride motor. Doordat die versie zowel een batterij als een benzinetank nodig heeft, loopt de uitlaat immers slechts tot halfweg de wagen, wat de geluidsdemping niet ten goede komt.

Mercedes-Benz A-Klasse

Het zijn minpuntjes, inderdaad, maar als wagen voor elke dag doet de A-Klasse het gewoon goed. Over zijn puike interieur hebben we het al gehad, maar de Mercedes combineert dat met meer dan uitstekende verbruikscijfers, ook voor zijn basismotorisaties en een knap uiterlijk. Zijn strakke lijnen blijven verleiden, zeker nu zijn silhouet geaccentueerd wordt door zijn lichtblokken die een knipoog zijn naar de … CLS, nog zo’n vlaggenschip uit het Mercedes-gamma. Zeiden we niet dat deze A-Klasse alles van een grote heeft?

Foto's Mercedes-Benz A-Klasse

Pro en contra Mercedes-Benz A-Klasse

Voordelen

  • Afwerkingskwaliteit interieur
  • Binnenruimte
  • Verbruik

Nadelen

  • Automatische versnellingsbak durft twijfelen
  • Geluid plug-in hybride
  • Duur optiebeleid

TCO Mercedes-Benz A-Klasse

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mercedes-Benz A-Klasse

De Mercedes-Benz A-Klasse bestaat als benzine, diesel en plug-in hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 441x179x144 121-192 g/km 370 liter 109-422 pk 5,3-8,4 l/100 km 25.531 euro
Diesel 441x179x144 111-123 g/km 370 liter 116-190 pk 4,3-4,7 l/100 km 27.951 euro
Plug-in Hybride 441x179x144 32 g/km 310 liter 218 pk 1,4 l/100 km 40.535 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Mercedes-Benz A-Klasse

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd naar hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!