Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

De A-Klasse Limousine is een middelgrote berline van de Duitse constructeur Mercedes-Benz. Hij is beschikbaar als benzine, diesel en plug-in hybride.

Mercedes-Benz A Klasse Limousine voorkant
Embed code
Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Op andere continenten is de kleine berline wel razend populair, in onze contreien is dat voorlopig nog niet het geval. Toch verkoopt Mercedes sinds kort de berline-afgeleide van zijn A-Klasse ook in ons land.

Tot net achter de bestuurdersstoel is die gelijk aan de A-Klasse hatchback, pas daarachter komt de verandering. De klassieke kofferklep zorgt voor net wat meer hoofdruimte voor de achterste passagiers, een grotere laadvolume (420 liter, 50 stuks meer dan de hatchback) en een verbeterde aerodynamische vormgeving wat – samen met de minuscule gewijzigde bumpers rondom – een gunstige invloed heeft op het verbruik.

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

De A-Klasse Limousine heeft net als zijn kleinere broertje recht op het MBUX-infotainmentsysteem. Dat betekent dat je recht hebt op twee knappe schermen voor je neus, eentje voor de tellers, eentje voor het infotainmentsysteem, een van de knappere interieurs uit zijn klasse. Ook de motoren zijn dezelfde als die uit de A-Klasse, waardoor deze berline puike verbruikscijfers kan voorleggen. Geen wonder dus dat de berline net als zijn kleine broertje staat voor een comfortabel rijgedrag. Al moet je er dan wel bijnemen dat de automatische versnellingsbak soms durft te aarzelen.

Het enige euvel dat wij voor de  A-Klasse Limousine zie, is  een grote concurrent … binnen het eigen merk: de knappere, iets grotere, maar ook iets duurdere CLA Coupé. Wij zijn blij dat wij de keuze tussen die twee niet hoeven te maken …

Foto's Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Pro en contra Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Voordelen

  • Praktischer dan een A-Klasse
  • Afwerking interieur
  • Verbruik

Nadelen

  • Soms aarzelende automatische versnellingsbak
  • Optiebeleid

TCO Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Onze specialisten berekenden de Total Cost of Ownership (TCO), oftewel het totale kostenplaatje voor dit automodel. Meer info over hoe zo'n TCO-berekening wordt gemaakt, vind je hier.

Embed code

Specificaties Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

De Mercedes-Benz A-Klasse Limousine bestaat als benzine, diesel en plug-in hybride. We hebben deze even voor u in een overzichtelijk tabel gezet.

Motorisatie Afmetingen in cm (LxBxH) CO2 Kofferinhoud Vermogen Verbruik Basisprijs
Benzine 454x179x144 120-165 g/km 420 liter 136-306 pk 5,2-7,2 l/100 km 28.919 euro
Diesel 454x179x144 113-122 g/km 420 liter 116-190 pk 4,3-4,5 l/100 km 28.798 euro
Plug-in hybride 454x179x144 31 g/km 345 liter 218 pk 1,4 l/100 km 41.382 euro
Klaar voor een eerste testrit?
Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

Klaar voor een eerste testrit?

Benieuwd hoe dit model in het echt is? Plan dan zeker een testrit in!